Reizen

Call tracking
voor reisorganisaties

Weet je waar de telefonische boekingen vandaan komen?

Met call tracking kun je achterhalen vanuit welk marketingkanaal je telefonische boekingen komen. Qooqie maakt het mogelijk om zowel online als offline campagnes telefonisch meetbaar te maken.

Vraag demo aan

Oad

"Met Qooqie kan ik duidelijk het effect van onze on- en offline marketing effort op ons call center meten. Zo hebben we een sterkere case bij de budget besprekingen en is de invloed van de uitingen beter op rendement aan te sturen."

Vraag een demo aan
device_hub

Integratie met een boekingssysteem

Het is mogelijk om door middel van een API webhook een koppeling te maken met het CRM-systeem van jouw organisatie. De leadinformatie wordt dan teruggekoppeld in het CRM-systeem waarmee jullie werken.

star_half

Beoordeel gesprekken met de IVR beoordeling

De IVR beoordeling biedt de mogelijkheid om telefoongesprekken achteraf te beoordelen. Na het gesprek toetst de telefoniste een 0(negatief) of 1(positief) in. Vervolgens wordt de beoordeling gekoppeld aan het gesprek.

bar_chart

Offsite advertentienummers meten

Meet de telefonische conversies voortkomend uit offsite advertenties. Met een uniek traceerbaar telefoonnummer maakt Qooqie het mogelijk om het telefonisch rendement op offsite campagnes te meten.

phone
153.298 calls
bar_chart
1.248.822 sessies
timer
02:38 gemiddelde gesprekstijd
headset_mic
24/7 on demand support