Qooqie call tracking

Mogelijkheden

cloud Cloud applicatie

Desktop

De prestaties van call tracking op je marketinguitingen meet je realtime op je desktop. Per kanaal wordt er onder andere inzichtelijk gemaakt wie er heeft gebeld, hoe lang het gesprek heeft geduurd en welk keyword heeft geleid tot een lead.

Google Authenticator

Met de Google Authenticator worden je gegevens goed beveiligd. Door een twee staps authenticatie wordt het voor derden lastig om bij jouw verzamelde data te komen.

Google Tag Manager

Met Google Tag Manager zet je eenvoudig het Qooqie script op je website. Hierdoor staat het script in een aantal klikken op je website en kan je direct beginnen met call tracking.

Online support

Mocht je (technische) hulp nodig hebben tijdens het gebruik van Qooqie call tracking, dan kun je altijd gebruik maken van onze gratis online support. Hiermee krijg je direct antwoord op al jouw vragen en zorgen we ervoor dat jouw gebruikerservaring nog optimaler wordt.

Direct starten

Zodra je een account hebt aangemaakt kan je direct beginnen met call tracking. De nummers worden direct aangemaakt op het moment dat je het script op je website hebt gezet en de campagnes actief zijn.

Multi-vestiging

Staan er op jouw website meerdere telefoonnummers, omdat er meerdere vestigingen of verschillende afdelingen zijn? Dan kan het voor jou interessant zijn om te kiezen voor multi-nummeruitgifte. Op deze manier wordt niet alleen de verkeersbron gemeten, maar wordt er ook per vestiging of afdeling gemeten.

Meerdere domeinen meten

Beheer je meerdere domeinen en wil je deze domeinen meten? Door het Qooqie script op de verschillende websites te plaatsen kan je meerdere domeinen meten.

Internationaal inzetbaar

Qooqie call tracking is internationaal inzetbaar. Hiermee kan je ook buitenlandse vestigingen meten en zo internationaal jouw telefonische conversies meten.

show_chart Marketing Insights

Campagnes tracken

Met Qooqie call tracking kan je iedere marketingcampagne tracken waarop je een telefoonnummer communiceert. Op de website kan je dynamische telefoonnummers tonen om tot op zoekwoordniveau te kunnen meten. Op offsite campagnes kan je een uniek traceerbaar telefoonnummer plaatsen om het rendement van deze marketinguitingen te meten.

Gegarandeerd keyword tracking

Krijg per campagne inzicht in welk zoekwoord heeft geleid tot een conversie. Door middel van Dynamische telefoonnummers is het mogelijk om tot op het zoekwoord te meten waar de inkomende oproep vandaan komt. Qooqie is schaalbaar en daardoor is het mogelijk om on demand extra nummers uit te delen om keyword tracking te garanderen.

Rapportages & dashboards

Alle data die gemeten wordt in het Qooqie dashboard is realtime. In het dashboard kan je zelf filters instellen om alleen de data te zien die op dat moment relevant is voor jou. Daarbij kan je de rapportages downloaden en meenemen in de vergaderingen.

SEO & SEA performance tracking

Door te meten welke campagnes veel inkomende telefonie opleveren, kan je campagnes verder optimaliseren om nog meer rendement uit je campagnes te halen.

Offsite advertentie nummers

Naast de online conversies kan je telefonische conversies voortkomend uit offsite advertenties ook meten. Door middel van een uniek traceerbaar telefoonnummer kan je meten welke advertenties een hoog rendement hebben.

star_half Lead beoordeling

Lead beoordeling

In de applicatie is het mogelijk om zelf lead kwalificatie opties toe te voegen. Deze kwalificaties geven een specifieker beeld van je leads en daarmee kan je leads eenvoudiger groeperen.

Ivr beoordeling

IVR (Interactive Voice Response) is de mogelijkheid om je inkomende telefoongesprekken achteraf te beoordelen. Dit doe je door na het gesprek 0 of 1 in te toetsen. Deze beoordeling wordt vervolgens automatisch gekoppeld aan het inkomende gesprek.

Rating

Beoordeel je inkomende telefoontjes op basis van gespreksduur. Bepaal zelf vanaf welk aantal seconden een gesprek succesvol is geweest.

Comments

Voeg aan jouw leads een comment toe, zodat je eenvoudig terug kan vinden waar het gesprek over ging. Zo hoef je niet het hele gesprek terug te luisteren.

List overview

In de applicatie krijg je een overzichtelijk beeld van jouw binnengekomen leads. In een lijstvorm wordt weergegeven wie jouw leads zijn en vanuit welk kanaal deze komen. Ook kan je eenvoudig je leads exporteren.

Lead to email

Mis nooit meer een lead met de lead to email. Zodra er een lead binnen is gekomen, krijg je een mailtje met een melding over deze lead.

Call Recording

Met call recording worden alle binnenkomende telefoongesprekken opgenomen worden. Deze telefonische leads kunnen op een later tijdstip vanuit de applicatie worden teruggeluisterd en beoordeeld. Een handige tool om jouw service te verbeteren en het sales team beter te laten presteren. Call recording kan door jou zelf worden in- en uitgeschakeld.

Gemiste oproepen

Naast de aangenomen oproepen, zie je ook in de applicatie terug welke oproepen je hebt gemist en op welk tijdstip dit was. Hierdoor kan je gemiste oproepen alsnog converteren en je rendement verhogen.

device_hub Integraties

API koppeling

Door middel van API koppelingen is het mogelijk om jouw data systeem te koppelen aan de Qooqie applicatie. Hierdoor kan de data uit de Qooqie applicatie teruggekoppeld worden in jouw dashboard.

Google Analytics

Door middel van een Google Analytics koppeling kunnen er events aangemaakt worden in Google Analytics. Zo krijg je ook in Analytics een overzicht van je telefonische conversies.

Google Ads

Het is mogelijk om jouw Google Ads account te koppelen aan de Qooqie applicatie. Hiermee kan je direct al je Ads campagnes synchroniseren met de applicatie. Hiermee kan je conversies aanmaken in Ads, zo meet je het rendement op je Ads campagnes.

Google Data Studio

Met Google Data Studio maak je overzichtelijke dashboards om je relevante data in terug te zien. Door de koppeling die Qooqie kan maken met Google Data Studio kan je ook al je call tracking gegevens hier in terugzien.

Salesforce

Het is ook mogelijk om de Qooqie applicatie te koppelen met Salesforce. Hierin kunnen leads of andere gewenste data in teruggekopped worden.

Overige datasystemen

Zijn er andere datasystemen waarmee jouw bedrijf werkt? Het is mogelijk om door middel van API-webhooks koppelingen te maken met een gewenst systeem. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.