Qooqie blogs

Lees hier onze blogs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

en ontdek hoe Qooqie call tracking jou kan helpen

Hoe snel ben ik live?

Zodra je een account hebt aangemaakt, kan je eenvoudig via Google Tag Manager het script op je website zetten. In minder dan 10 minuten kan jij beginnen met call tracking!

Hoe stap ik over naar Qooqie?

Onze Customer Succes Manager zorgt voor een vlekkeloze overgang. Dit door uitvoerig te testen en ervoor te zorgen dat de implementatie goed gaat. Het is ook mogelijk om nummers te porteren en mee te nemen naar Qooqie.

Kan ik nummers porteren?

Het is mogelijk om telefoonnummers te porteren naar Qooqie, zodat deze meegenomen worden met call tracking. Om dit in gang te kunnen zetten dien je contact op te nemen met een van de medewerkers van Qooqie.

Wat is een sessie?

Een sessie start op het moment dat een bezoeker op jouw website komt en eindigt zodra deze bezoeker jouw website verlaat. De verschillende pagina's die een klant bezoekt op je website behoren ook tot een sessie.

Mijn campagnes werken niet, hoe kan dat?

Het kan voorkomen dat er campagnes zijn die nog niet werken. Heb je al gecheckt of campagnes op actief staan? Standaard staat dit namelijk uit. Onder het kopje "campagne overzicht" staan al je campagnes. Bij "settings" zet je vervolgens je campagne op actief.

Het lukt mij niet om een eigen bandje te uploaden?

Wil je je eigen stem horen, of die van een collega, bij een keuzemenu voor of na de oproep, dan kan je je eigen bandje uploaden.

Extensie: .wav

Sample Rate: 8000 Hz, minimaal 8 Bits,Mono

Online demonstratie aanvragen