Lead Automation: De oplossing voor Lead-lekkage
Door Nick Velthuizen 19 augustus 2022

Lead-lekkage is één van de grootste problemen van commerciële organisaties. En wat het extra lastig maakt: veel bedrijven weten niet dat ze last hebben van lead-lekkage. Een lekkende waterleiding merk je wel, maar leads die weglekken naar de concurrent zijn minder makkelijk te ontdekken. Gelukkig is er nu Lead Automation. Met deze tool maak je een einde aan lead-lekkage, en kom je met veel meer warme leads in contact.

Wat is lead-lekkage?

Lead-lekkage is het weglekken van warme leads op je website naar je concurrenten. Zij gaan ervandoor met leads waar jij voor betaald hebt. Dit gebeurt op verschillende manieren:

 • Een warme lead wil bellen voor de laatste vragen of een bestelling, maar je organisatie is slecht bereikbaar.
 • Je organisatie is gesloten, bijvoorbeeld ‘s avonds en in het weekend.
 • Meer warme leads en meer omzet met Lead Automation

  Lead Automation is een innovatieve tool van Qooqie. Zet deze tool op je website, en bindt warme leads voortaan direct aan je bedrijf. Of je nu geopend bent of niet. De tool werkt als volgt:

  Mensen komen op je website en zoeken naar jouw producten en diensten. Ze zien onderin het scherm een pop up verschijnen met de tekst “wil jij gebeld worden wanneer het jou uitkomt?” De persoon die op jouw website is, kan vervolgens een moment inplannen wanneer het hem uitkomt om gebeld te worden. Bijvoorbeeld de volgende dag om 14:00.

  Jouw medewerker neemt het gesprek aan, en belt de klant op het juiste moment.

  Je bereikt de klant op het moment dat het de klant het beste uitkomt, je kan de klant op dat moment nog beter binden aan je organisatie. En het beste? De klant gaat niet naar de concurrent.

  Wat levert Lead Automation je concreet op?

  Met Lead Automation heb jij een tool waarmee je eenvoudiger in contact komt met je klanten. Je bereikt ze namelijk wanneer het hen uitkomt. De volgende punten levert Lead Automation direct op voor je organisatie:

  • Vraag en aanbod komen beter bij elkaar

  • Doordat jij aangeeft in de tool wanneer je beschikbaar bent, kan je lead een belmoment inplannen wanneer het hem uitkomt. Hierdoor ben jij beter bereikbaar voor de klant.

   • Betere Leadopvolging

   • Degene bij de telefoon krijgt het belletje direct op het geplande moment toegewezen. Hierdoor volg jij beter je leads op, ze worden immers direct aangeboden bij je.

    • Voorkom lead-lekkage

    • Doordat de leads automatisch op het juiste moment teruggebeld worden voorkom jij lead lekkage en ben jij altijd als eerste bij je leads!

     • Extra leads

     • Iemand die normaal gesproken wellicht zou afhaken van jouw website, laat nu een belverzoek achter en wordt gebeld op het moment dat het hem uitkomt. Dit zorgt ervoor dat de lead niet naar de concurrent gaat en dat jij extra conversies genereert!

      • Meer omzet

      • Betere leadopvolging levert meer tevredenheid bij jouw leads. Meer tevreden leads leveren meer klanten op. Meer klanten staat gelijk aan meer omzet.

       Wil jij ook de sales gaten dichten en zo lead lekkage voorkomen? Vraag dan een demonstratie aan. Mocht je gelijk van start willen gaan, dan kan je Lead Automation altijd 14-dagen gratis testen.

Related Blog Posts