Call Tracking voor betere marketinginzichten

Ontdek welke campagnes, Ads en zoekwoorden de meest waardevolle leads opleveren.

De essentie van Call Tracking

Dynamische Call Tracking

Dynamische Call Tracking van Qooqie geeft je feilloos inzicht in de telefonische conversies die vanaf je website plaatsvinden. Inclusief de klantreis die hieraan voorafging. Zo weet je exact welke zoekwoorden en campagnes de waardevolste oproepen opleveren.

Offsite Call Tracking

Ben je ook benieuwd naar de telefonische conversies buiten je website om? Start dan met Offsite Call Tracking van Qooqie. Hiermee hebben de telefonische conversies van o.a. je Google Ads, oproepextensies en brochures geen geheimen meer voor je.

Partners van Qooqie krijgen veel meer dan alleen Call Tracking data.

Wij vormen ruwe data om naar duidelijke statistieken, glasheldere analyses en persoonlijke adviezen.

Oproepen
0
Uniek
0
Sessies
0
Conversieratio
0 %
Gemist
0
Google Analytics
0
Oproepen met sessie
0
Gem. Gespreksduur
0 Min

We brengen de digitale industrie een stap vooruit.

Techniek stroomt door het hart van onze organisatie. Hierdoor kunnen we inspelen op de kansen van morgen. We zijn een gepassioneerd team met een duidelijke missie.

Grote qooqie

€49,00

Per maand

Wat houd het in?

  • 5000 sessies
  • 10 offsite nummers
  • meerdere domeinen
  • Google-integraties en
    meer

Kleine qooqie

€29,00

Per maand

1000 sessies
5 offsite nummers
1 domein doormeten
Google-integraties en meer!

Call Tracking voor iedere afdeling van jouw bedrijf

Call Tracking voor  
Marketing

Veel marketeers en marketingbureaus hebben incomplete rapportages. Telefonische conversies en contactmomenten worden namelijk vaak niet gemeten. Met Call Tracking meet je die wel, en neem je voortaan beslissingen op basis van volledige data.

Call Tracking voor     
Sales

Salesteams profiteren van Call Tracking doordat zij uitgebreid inzicht krijgen in hun bereikbaarheid en in de klantreis van hun leads. Daarnaast biedt Qooqie ze handvatten waarmee zij meer deals kunnen realiseren.

Call Tracking voor  
Klantenservice

Call tracking is een veelgebruikte tool voor de klantenservice. Hiermee verbeter je de bereikbaarheid en met de gratis module call recording kun je je agents veel gerichter trainen. Wil je juist inzetten op call reductie? Ook dan ben je bij Qooqie aan het juiste adres.

Group 3

Passie

Wat onze medewerkers met elkaar gemeen hebben? Passie voor hun vakgebied! Op die manier blijft iedereen zich ontwikkelen en maken we Qooqie samen steeds beter.

iconn_black2-01

Vakmanschap

Voor alles wat je van ons ziet hebben we onze eigen specialisten in huis. Van technische codes tot aan designs en teksten; alles maken we zelf, en daar zijn we trots op!

Group

Betrokken

Obsessief klantgericht kun je ons bij Qooqie best noemen. Door goed naar onze klanten te luisteren, blijven we onze producten verbeteren en bouwen we aan duurzame relaties.

iconn_black8

Qut the crap

Onze nuchtere mentaliteit bracht ons waar we nu staan. Bij Qooqie daarom geen grote woorden of loze beloftes. Eerlijke adviezen en de allerbeste service, dat is waarvoor wij staan.

Waarom Qooqie?

Techniek stroomt door het hart van onze organisatie. Hierdoor kunnen we inspelen op de kansen van morgen. We zijn een gepassioneerd team met een duidelijke missie.

Integraties in een handomdraai

Analytics
Data Studio
Mijn Bedrijf
Salesforce
Google Ads
Google Ads
HubSpot
Datatrics
LEF

Bekijk ook Qooqie leads