Wat is dynamische call tracking?

Veel marketeers missen data omdat ze alleen online conversies meten. Met dynamische call tracking meet je ook je telefonische conversies en contactmomenten. Dit maakt je data dus compleet, waardoor je voortaan beter onderbouwde beslissingen neemt. Heb je een campagne die online ondermaats presteert? Je zal niet de eerste zijn die met call tracking ontdekt dat de telefonische conversies juist door het dak gaan.

Meer inzicht door tracking nummers

Met dynamische call tracking krijgt elke nieuwe websitebezoeker een uniek trackingnummer te zien. Dit nummer staat gekoppeld aan het vaste nummer van je organisatie. Indien er een oproep plaatsvindt, wordt deze AVG-proof verwerkt en gekoppeld aan het zoekgedrag van de beller. Door onze integratie met Google Analytics krijg je een completere klantreis in kaart.

Uiteraard wordt het telefoonnummer van je organisatie ook op andere plaatsen buiten je website gecommuniceerd, zoals een Google Ads oproepextensie of een advertentie in de krant. Deze kun je ook meten door een uniek (vast) trackingnummer neer te zetten. Met offsite call tracking meet je de response op deze marketinginspanningen. Beide call tracking technieken zijn standaard onderdeel van onze basispakketten.

Zo werkt dynamische call tracking

Dynamische call tracking is dus de techniek die ervoor zorgt dat je weet welke marketinginspanningen telefonische contactmomenten en conversies opleveren. Maar hoe gaat dit dan in zijn werk?

Stap 1

Je installeert het intelligente Qooqie-script op je website, waaraan je eigen pool met telefoonnummers gekoppeld staat. Dit kan eenvoudig via Google Tag Manager.

Stap 2

Het Qooqie-script toont Iedere websitebezoeker een ander telefoonnummer.

Stap 3

Belt een bezoeker naar dit tracking nummer? Dan schakelt deze automatisch door naar het oorspronkelijke telefoonnummer van je organisatie.

Stap 4

Qooqie koppelt de sessiedata van iedere bezoeker aan het gebelde telefoonnummer. Dit contactmoment tonen wij in de systemen die je nu al gebruikt, zoals Google Analytics, Google Ads en Salesforce.

Ontdek welke zoekwoorden tot telefonische conversie leiden

Hierboven las je het al; Qooqie geeft je niet alleen inzicht in welke marketinginspanningen voor telefonische contactmomenten en conversies zorgen. Ook tonen wij je welke betaalde zoekwoorden, pagina’s en campagnes hebben geleid tot deze interactie. Zo leg je nog nauwkeuriger de volledige klantreis vast én achterhaal je het daadwerkelijke gedrag van je doelgroep.

Weet welke campagnes en zoekwoorden telefonische contactmomenten en conversies opleveren.

Bereken een veel nauwkeurigere ROI.

Ontdek het verschil tussen de bounces in Google Analytics en de échte bounces.

Je boost je toegevoegde waarde als marketeer door meer leads en complete data.

Verrijk je huidige systemen en maak je rapportages compleet met onze integraties.

Qooqie is niet alleen je leverancier, maar vooral je business partner. Een vast aanspreekpunt staat altijd voor je klaar met hulp, tips en inzichten.

De 6

voordelen

van dynamische call tracking via Qooqie

Techniek stroomt door het hart van onze organisatie. Hierdoor kunnen we inspelen op de kansen van morgen. We zijn een gepassioneerd team met een duidelijke missie.

Integraties in een handomdraai

Analytics
Data Studio
Mijn Bedrijf
Salesforce
Swydo
HubSpot
Datatrics
LEF

Ontdek de voordelen van Qooqie voor jou