Rapporteer voortaan op basis van volledige data
Rapporteer voortaan op basis van volledige data

Heb jij als marketeer weleens het idee dat je conversiedata mist? En dat je dus rapportages maakt die niet helemaal volledig zijn? Begrijpelijk, want als je geen telefonische contactmomenten en conversies meet, mis je inderdaad data. Of dit een probleem is, en hoe je dit gat in je data dicht, lees je in dit artikel.

Gebrek aan oproepdata zorgt voor onjuiste klantreizen en conversie-attributie

Zet je nog geen call tracking in? Dan is de kans groot dat telefonische contactmomenten en conversies ontbreken in je data. En dat kan grote gevolgen hebben voor hoe je je marketinginspanningen rapporteert.

Voorbeeld

Stel je voor dat een klantreis begint met een websitebezoek op basis van een organisch zoekresultaat. Vervolgens keert de bezoeker terug door een klik op een remarketing-campagne, maar een conversie wordt niet gemeten. Had je call tracking ingezet? Dan had je gezien dat deze lead na zijn tweede websitebezoek besloot te bellen, en tijdens dit gesprek alsnog converteerde. Herken je hier een patroon in? Dan kun je concluderen dat het gebruikte zoekwoord en de remarketing-campagne hun werk goed hebben gedaan. Iets wat je zonder call tracking niet had geweten.

Zo dicht je het gat in je data

Call Tracking van Qooqie is de tool waarmee je je data compleet maakt. Maar hoe werkt dat dan? Heel simpel:

  1. Neem contact met ons op voor een gratis proefperiode of voor advies op maat. Onze specialisten denken graag met je mee.
  2. Implementeer eenvoudig binnen vijf minuten ons script op je website, ook als je geen developer bent.

Vanaf nu is Call Tracking actief op je website en verzamel je automatisch oproepdata. Onze integratie met Google Analytics zorgt ervoor dat je de juiste data op één plek hebt staan.

Wil je dat onze specialisten samen met jou de oproepdata analyseren? Geen enkel probleem! We helpen graag om de data om te vormen naar bruikbaar statistiek. Plan een gratis datacall in met je contactpersoon bij Qooqie.

author avatar
Nick Velthuizen