Haal met Call Tracking het maximale uit Google Mijn Bedrijf
Haal met Call Tracking het maximale uit Google Mijn Bedrijf

Op verschillende manieren vinden leads jouw website. Hetzelfde geldt voor jouw telefoonnummer. Voor veel bedrijven is hun website een belangrijke bron van telefoontjes. Met behulp van dynamische call tracking ontdek je vervolgens hoeveel mensen je vanaf de website belden, en hoe hun klantreis eruit zag. Maar wist je dat steeds meer warme leads vanuit Google Mijn Bedrijf bellen? Ook die oproepen kun je via Qooqie doormeten. In dit artikel lees je hoe.

Zie Google Mijn Bedrijf als een extra website

Google Mijn Bedrijf, of Google My Business, is een tool waarin je de presentatie van jouw bedrijf beheert binnen de verschillende producten van Google. Denk bijvoorbeeld aan Google Maps en Google Search. Googelen mensen op jouw bedrijfsnaam? Dan zorgt Google Mijn Bedrijf voor extra zichtbaarheid. Doe hier je voordeel mee, want dit is een prominent visitekaartje voor je organisatie. Met foto’s kun je bezoekers bijvoorbeeld een goed beeld geven van je bedrijf en van je producten. Een ander belangrijk element zijn de reviews die klanten kunnen achterlaten. Tegenwoordig is dit één van de eerste dingen waar leads naar kijken. Dit is maar een kleine greep uit alle mogelijkheden die Google Mijn Bedrijf biedt. Ga je met deze tool net zo zorgvuldig om als met je website? Dan kan het je veel nieuwe leads opleveren.

Offsite Call Tracking is de oplossing voor Google Mijn Bedrijf

Vanuit Google Mijn Bedrijf kunnen mensen direct doorklikken naar je website. Maar steeds vaker wordt er direct gebeld door middel van de oproepextensie. Door het gemak van Google Mijn Bedrijf, gebruiken veel mensen Google als een telefoonboek. Ook deze oproepen kun je doormeten met call tracking. Er zijn twee vormen van call tracking:

  • Dynamische call tracking: meet de oproepen door naar het telefoonnummer dat op je website staat.
  • Offsite call tracking: meet de oproepen door naar je telefoonnummer op plaatsen buiten je website.

Google Mijn Bedrijf is geen onderdeel van je website. Om oproepen vanaf deze locatie te meten, heb je daarom een offsite call tracking nummer nodig. Dit telefoonnummer aanmaken én koppelen aan Google Mijn Bedrijf, doe je eenvoudig in onze call tracking applicatie.

Start vandaag nog met het meten van oproepen via Google Mijn Bedrijf

Belt er een lead naar je call tracking nummer in Google Mijn Bedrijf? Dan schakelen wij deze oproep direct door naar het originele telefoonnummer van je organisatie. Hierdoor zie jij dus precies welke oproepen vanuit Google Mijn Bedrijf komen. Lijkt je dit interessant? Je vaste contactpersoon bij Qooqie vertelt je er graag meer over.Start met Google Mijn Bedrijf oproepen meten

author avatar
Nick Velthuizen