Oproepbeoordeling achteraf: kijk verder dan de conversie
Oproepbeoordeling achteraf: kijk verder dan de conversie

De telefonische oproepen die je door middel van call tracking binnenkrijgt, registreren wij als conversie. In ons dashboard, en in andere systemen die marketeers veel gebruiken, zoals Google Analytics. Maar hoe waardevol zijn die conversies? En welke campagnes zorgen voor de waardevolste leads? Om daarachter te komen, gebruik je onze call tracking module ‘oproepbeoordeling’.

Leadkwalificatie door oproepbeoordeling achteraf

Binnen de module ‘oproepbeoordeling’ kun je kiezen uit verschillende manieren om oproepen te beoordelen. Het hangt af van het doel waarmee je oproepen wil beoordelen, maar gaat het echt om het toekennen van een waarde aan de oproepdata (leadkwalificatie)? Dan is achteraf beoordelen de ideale manier. In de praktijk werkt dit als volgt:

  1. Verbreek na het telefoongesprek niet zelf de verbinding, maar laat de lead/klant dit doen.
  2. Na een seconde hoort de medewerker een bandje met het beoordelingsmenu.
  3. De medewerker maakt een keuze door middel van de toetsen op de telefoon.
  4. Wij registreren de beoordeling in het Qooqie-dashboard, en in de systemen die je hiermee hebt gekoppeld.

Hoe het beoordelingsmenu eruit ziet? Dat bepaal je helemaal zelf. Zodra je de module inschakelt, bieden wij je een standaard menu aan. Maar deze kun je helemaal naar eigen wens aanpassen.

Betrek je medewerkers voor maximaal succes

Net als bij veel andere systemen, hangt het succes van achteraf beoordeling ook af van degene die ermee werkt. In de praktijk zien wij dat het erg belangrijk is om medewerkers die de telefoon aannemen, zorgvuldig mee te nemen in de werkwijze. Zonder, of met minimale uitleg, zien zij de beoordeling vaak puur als extra werk en is de kans groot dat men in de praktijk de verbinding te snel verbreekt. Er worden dan geen oproepen beoordeeld.

Importeer de data in Google Analytics

Het dashboard in onze call tracking applicatie is ontzettend handig en biedt je veel informatie. Maar vaak is het nóg handiger als alle data bij elkaar staat. Daarom kun je niet alleen de oproepdata integreren in Google Analytics, maar ook de oproepbeoordelingen. Dit werkt door een tweede gebeurtenis die wij naar Google Aanalytics kunnen sturen.

Begin nu met oproepen beoordelen

Ben je benieuwd of oproepen beoordelen ook voor jouw organisatie een goed idee is? En welke methode het beste past bij het doel dat je hebt? Neem dan vrijblijvend contact op met je vaste contactpersoon bij Qooqie.

Nog geen klant of partner van Qooqie? Dan maken we graag kennis met je. Wedden dat wij je verder kunnen helpen?
Plan nu online kennismaking

author avatar
Nick Velthuizen