Zo bewijs je als marketingbureau nog beter de ROI aan je klanten
Zo bewijs je als marketingbureau nog beter de ROI aan je klanten

Als het goed is speelt jouw marketingbureau een belangrijke rol voor je klanten en hun business. Maar hoe zorg je ervoor dat je klanten jouw toegevoegde waarde ook zien? Het simpele antwoord is door hen continu te laten zien welke resultaten jij voor hen realiseert. En dat niet alleen. Wil je echt dat je onmisbaar wordt voor je klanten? Overtref dan hun verwachtingen door een stapje verder te gaan dan je concurrenten. ‘Dat is makkelijker gezegd dan gedaan’, zou je zeggen. Daarom in dit artikel een aantal praktische tips.

Maak glashelder wat jouw dienstverlening de klant oplevert

De basis is het belangrijkst: alle leads en conversies die jij voor je klant genereert moeten inzichtelijk zijn. Dit lijkt een vanzelfsprekendheid, maar heb jij écht alle leads en conversies in kaart? Veel marketingbureaus rapporteren op basis van de data uit systemen als Google Analytics, Google Ads etc. Maar wat je hier niet in terugvindt, is hoeveel mensen na het zien van een marketinguiting, of tijdens een websitebezoek, naar je klant hebben gebeld. Zonder deze data ontbreekt er een essentieel onderdeel in je rapportages. Door telefonische oproepen niet te meten, doe je jouw marketingbureau dus eigenlijk te kort. De kans is groot dat je (veel) meer leads en conversies genereert dan je op dit moment weet.

Meet meer leads en conversies met Call Tracking

Gelukkig is de oplossing simpel. Met call tracking meet je ook de inkomende oproepen van je klanten. Dit biedt je o.a. de volgende inzichten:

  • Het aantal binnengekomen oproepen
  • Het succes van deze oproepen
  • De herkomst van deze oproepen

De toegevoegde waarde van call tracking is dus dat je weet welke klantreis voorafging aan een oproep, en of deze oproep een nieuwe lead of zelfs een conversie was.

Optimaliseer campagnes op basis van volledige data

De tip om campagnes te optimaliseren klinkt voor marketeers natuurlijk als een open deur. Maar ook hier geldt dat het niet verstandig is om dit alleen op basis van online data te doen. Betrek ook call tracking data in dit proces. Vaak kom je dan tot verrassende ontdekkingen. Bijvoorbeeld dat een campagne die online weinig conversies oplevert, juist wel veel telefonische conversies genereert. Gebruik je géén call tracking? Dan zou je deze campagne waarschijnlijk stopzetten of drastisch aanpassen. Met als gevolg dat een deel van je conversies instort, zonder dat je de reden weet.

Genereer meer telefonische conversies

Als marketingbureau is het genereren van leads en conversies natuurlijk het belangrijkste doel. Succesvolle bureaus sturen hierbij ook specifiek op de telefoon. Telefonische leads zijn vaak waardevoller dan online leads en hebben dus een grotere kans om te converteren. Wij hebben drie tips waarmee je, door call tracking in te zetten, meer warme telefonische leads genereert:

  • Kijk in ons dashboard naar de campagnes. Je krijgt dan al een beter beeld van wat telefonische leads triggert.
  • Kijk in ons dashboard naar de zoekwoorden. Zo ontdek je welke betaalde zoekwoorden oproepen genereren.
  • Gebruik onze module ‘call recording’ en luister steekproefsgewijs gesprekken terug. Je hoort nu uit de eerste hand waar bellers specifiek naar op zoek zijn, en welke woorden ze gebruiken. Doe hier je voordeel mee!

Bespreek vrijblijvend jouw case met één van onze specialisten

In dit artikel las je dat call tracking de sleutel is voor het aantonen van de ROI voor je klanten, én voor het verhogen van de ROI. Wij laten je graag vrijblijvend zien wat call tracking van Qooqie voor jouw organisatie kan betekenen.
Plan een Qooqie kwartiertje

author avatar
Nick Velthuizen