Klant aan het woord: Tim van Jurilex Letselschade
Klant aan het woord: Tim van Jurilex Letselschade

Qooqie is actief in veel verschillende branches. Call tracking is dan ook voor veel soorten bedrijven van toegevoegde waarde. Een voorbeeld daarvan is de juridische dienstverlening. Het interessante is dat ieder bedrijf en iedere branche weer andere inzichten haalt uit call tracking. Daar zijn wij natuurlijk altijd ontzettend benieuwd naar. Daarom interviewden we Tim Luiten, marketeer bij Jurilex Letselschade.

Tim, kun je eerst eens wat meer vertellen over Jurilex en over jouw functie hier?

Jurilex is een landelijk letselschadekantoor. Bij onze franchiseformule zijn 14 zelfstandig ondernemers aangesloten. Dit zijn allemaal juristen die slachtoffers met letselschade na een ongeval bijstaan. Zij helpen hen om hun schade te verhalen op de aansprakelijke partij. Vanuit ons hoofdkantoor in De Meern verzorgen wij voor hen onder andere de marketing. Als marketeer bij Jurilex ben ik verantwoordelijk voor de verschillende campagnes die wij inzetten. Het leuke van mijn functie is dat ik mij zowel met SEO, SEA als CRO bezighoud. Sinds september vorig jaar word ik hierbij ondersteund door mijn collega Daisy Schonenberg, die verantwoordelijk is voor de B2B, waar wij ons ook op richten. Ook de praktijken die bij ons zijn aangesloten dragen indirect bij aan onze marketingactiviteiten. Wij leveren leads bij hen aan, en achteraf horen wij vaak hoe de zaak is verlopen. Die informatie kan ik weer gebruiken in mijn campagnebeheer.”

Om wat dieper in te gaan op de klantreis; welke rol speelt telefonie hierin?

“De telefoon speelt bij ons een hele belangrijke rol. Je kunt niet alleen met ons bellen, maar je kunt ook online een contactformulier invullen of gebruikmaken van onze chatbot. Die mogelijkheden worden goed gebruikt, maar we merken wel een duidelijke voorkeur om persoonlijk in gesprek te gaan met een specialist. De binnenkomende telefoontjes meten wij door met call tracking. Zo weet ik precies welke campagnes, online en offline, kwalitatieve leads opleveren.”

Kende je Qooqie en Call Tracking al voordat je bij Jurilex begon?

“Ik ben pas bekend geraakt met call tracking toen ik in 2019 bij Jurilex kwam werken. Zij maakten toen al gebruik van jullie tool. Snel daarna kwamen jullie bij mij op kantoor en heb ik nog meer over jullie product mogen horen. Call tracking maakt het makkelijker om het kaf van het koren te scheiden. Op basis van de data die dit oplevert, heb ik  bijvoorbeeld onze webteksten aangepast, konden we testjes gaan draaien en campagnes optimaliseren. Het is heel fijn dat Qooqie de informatie levert die nodig is om bepaalde beslissingen te rechtvaardigen. Call tracking heeft dus een belangrijke plek in de hele klantreis. Waar ik ook erg blij mee ben, zijn de integraties met bijvoorbeeld Google Data Studio. Ik werk met meer systemen dan alleen Qooqie. Dan is het heel fijn dat je data vanuit verschillende tools kan samenbrengen in één dashboard. Daar leent Qooqie zich prima voor.”

En zijn er resultaten die je, zonder de inzet van call tracking, niet had kunnen realiseren?

“Die zijn er zeker. Bijvoorbeeld bij de advertenties die we uitserveren via Google. Die kun je verrijken met oproepextensies. Dankzij call tracking data ontdekten wij dat we in sommige campagnes beter geen oproepextensies kunnen gebruiken. Mensen klikten daar vooral op de advertentie en lazen de tekst op de landingspagina. Vanuit die advertenties werd dus niet direct gebeld naar het genoemde nummer. Zonder call tracking waren we dat niet zo makkelijk te weten gekomen. De oproepextensie hebben we toen uit die advertentie verwijderd.

Bijkomend effect was dat we minder kwalitatief slechte leads binnenkregen. De mensen die wél direct vanuit de advertentie belden, zaten vaak in een situatie waarin wij ze niet konden helpen. Zouden ze hebben doorgeklikt naar de landingspagina? Dan hadden ze dat daar ook kunnen lezen. Doordat we het telefoonnummer uit de advertentie hebben weggehaald, filteren we deze leads er nu grotendeels al uit.”

Bij Qooqie geloven we in persoonlijk aandacht voor onze klanten. Hoe ervaar jij de samenwerking met Qooqie?

“Ik ken jullie nu ruim twee jaar en ben erg tevreden over onze samenwerking. Jullie zijn laagdrempelig en de lijnen zijn altijd kort. Als ik tegen een probleem aan loop, of een specifieke wens heb, dan staan jullie daar altijd voor open. Jullie hebben echt verstand van zaken. Dat waardeer ik enorm.”

Benieuwd wat Qooqie voor jouw organisatie kan betekenen?

Plan nu online kennismaking

author avatar
Nick Velthuizen