Verhoog je ROI op basis van oproepbeoordeling
Verhoog je ROI op basis van oproepbeoordeling

Bedrijven weten vaak wel dat een deel van hun leads en sales telefonisch binnenkomt. Maar hoe groot dit deel precies is, en hoe de kwaliteit is van deze leads, is een groot raadsel. De oplossing is de module ‘Oproepbeoordeling’ binnen de Qooqie call tracking applicatie. De data die uit deze beoordelingen voortkomt, kun je vervolgens gebruiken om je ROI verder te verhogen.

Oproepbeoordeling kent waarde toe aan je oproepen

Onze module ‘Oproepbeoordeling’ is onmisbaar voor een goede leadkwalificatie. Je kent hiermee bepaalde waardes toe aan je oproepen. Zo leg je bijvoorbeeld vast of een beller een bestaande of nieuwe klant is, of de beller telefonisch converteerde, en zo ja, wat de orderwaarde was. Dit is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden die oproepbeoordeling biedt. In de Qooqie applicatie bepaal je zelf hoe je deze module inricht. Hetzelfde geldt voor de manier waarop de beoordelingen plaatsvinden. Dit kan op 5 verschillende manieren:

  • Keuzemenu vooraf
  • Toestelbeoordeling achteraf
  • Live in de Qooqie applicatie
  • D.m.v. een API-koppeling
  • D.m.v. export en import van lijsten

Keuzemenu vooraf

Bij deze methode hoort de beller, voorafgaand aan het gesprek, een welkomstbandje en een keuzemenu. Op deze manier meet je met welke intentie iemand belt. Het uiteindelijke resultaat, dus of de beller tijdens het gesprek converteerde, meet je op deze manier niet.

Toestelbeoordeling achteraf

Kies je voor deze manier? Dan beoordeelt de medewerker die het gesprek voerde de oproep na afloop. Dit werkt eenvoudig via de toetsen op de telefoon. Het voordeel is dat je zo inzicht krijgt in de conversies die telefonisch plaatsvinden. Een nadeel is dat medewerkers kunnen vergeten om de oproep te beoordelen. Voor deze methode moeten zij namelijk nog even aan de lijn blijven, nadat de beller heeft opgehangen.

Live in de Qooqie applicatie

Qooqie biedt ook de mogelijkheid om omroepen tijdens het gesprek te beoordelen in de applicatie. Deze optie is nog niet voor iedereen beschikbaar. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met je vaste contactpersoon bij Qooqie.

D.m.v. een API-koppeling

Beoordeel je je oproepen liever in je eigen systeem? Ook die mogelijkheid bieden wij. De beoordelingen komen automatisch ook in de Qooqie applicatie te staan. Op basis hiervan kunnen we dan een tweede gebeurtenis aanmaken in Google Analytics. Dit zorgt voor een nog gedetailleerder inzicht in jouw marketingprestaties.

D.m.v. export en import van lijsten

Wil je de oproepen wel in je eigen systeem beoordelen, maar is een API geen optie? Dan kun je in de Qooqie applicatie ook een CSV export maken. Die importeer je vervolgens in je eigen systeem, waarin je daarna de beoordelingen kunt verwerken.

Datagedreven optimaliseren

Na een tijdje oproepen beoordelen heb je voldoende data om conclusies uit te kunnen trekken. Zo krijg je bijvoorbeeld antwoord op de volgende vragen:

  • Welke campagnes leveren mij telefonisch de meeste nieuwe klanten op?
  • Welke campagnes leveren mij de grootste telefonische orders op?
  • Hoe ziet de klantreis eruit van telefonisch converterende klanten?

Deze informatie is een goed startpunt om verschillende optimalisaties door te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het nog gerichter targeten van je campagnes. Of het inrichten van een automatische biedingsstrategie. Ook stelt deze informatie je in staat om de klantreis verder te optimaliseren. Bijvoorbeeld door op de juiste plaats op je website de juiste content te bieden.

Welke manier van oproepen beoordelen past het best bij mij

Oproepen beoordelen is eigenlijk voor iedere organisatie interessant. Met call tracking weet je al vanuit welke campagnes je leads bellen. Door call tracking uit te breiden met de module oproepbeoordeling, krijg je vervolgens ook inzicht in hoe waardevol deze leads zijn. Hierdoor kun je je campagnes nóg gerichter optimaliseren. Je contactpersoon bij Qooqie helpt je tijdens een Qooqie Kwartiertje graag bij je keuze voor de meest geschikte methode van beoordelen.
Plan nu Qooqie kwartiertje

author avatar
Nick Velthuizen