De telefoon wordt steeds belangrijker in de customer journey
De telefoon wordt steeds belangrijker in de customer journey

In veel branches wordt de telefoon een steeds belangrijker touchpoint binnen de klantreis. Dat lijkt misschien een niet zo voor de hand liggende trend, maar als je ervan uitgaat dat een bepaald percentage van je bezoekers telefonisch contact opneemt, is het alweer een stuk logischer. Want neemt het aantal websitebezoekers toe? Dan mag je verwachten dat je ook vaker gebeld wordt.

Corona versterkt de trend naar online en telefonie

Het is natuurlijk overbekend dat mensen steeds meer online regelen. Winkelen, afspraken maken en bankzaken regelen zijn hier maar een kleine greep uit. Sinds 2020 gaat voor veel bedrijven deze trend nog sneller, als gevolg van de overheidsmaatregelen rondom corona. Tijdens de verschillende lockdowns konden mensen noodgedwongen niet, of moeilijker, bij fysieke vestigingen terecht. Waarschijnlijk zal een deel van de mensen die meer online is gaan regelen, dit ook na corona blijven doen. Maar hoe groot die groep is, en wat jij er als marketeer in een specifieke branche van merkt? Dat blijft voorlopig nog de vraag.

Genereer meer telefonische conversies met call tracking

Hoe de toekomst er ook uitziet, je kunt je het best maar zo goed mogelijk voorbereiden. Dat doe je door je website en je marketingcampagnes te optimaliseren voor telefonische conversies. Wist je trouwens dat bellers waardevoller zijn dan online leads? Stap één is dan om telefonische conversies meetbaar te maken. Dat doe je met call tracking. Call tracking geeft je inzicht in de herkomst van oproepen vanaf je website. Zo ontdek je onder meer welke advertenties en betaalde zoektermen de meeste telefoontjes opleveren. En welke de minste. Deze inzichten leren je hoe je je marketingstrategie het best kunt optimaliseren.

Optimaliseer je website

Zoals gezegd is er een x percentage van je online bezoekers dat telefonisch contact opneemt. Hoe groot dit percentage is, verschilt per branche, per bedrijf en soms ook per de tijd in het jaar. Toch heb je ook zelf veel invloed op hoeveel mensen je bellen. Door een aantal trucjes toe te passen maak je dit zo aantrekkelijk en makkelijk mogelijk:

  • Zorg ervoor dat je telefoonnummer op een prominente plek op je website staat.
  • Plaats je telefoonnummer ook in buttons.
  • Gebruik microcopy om mensen extra aan te moedigen om te bellen.

Gebruik je call tracking van Qooqie? Dan kun je precies zien welk percentage van de bezoekers je voor en na deze optimalisaties belt.

Gebruik je nog géén call tracking? Plan dan vrijblijvend een online Qooqie Kwartiertje in. Onze specialisten vertellen je graag meer over wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen.
Plan nu Qooqie kwartiertje

author avatar
Nick Velthuizen