Inzicht in conversiepaden als basis voor optimalisaties
Inzicht in conversiepaden als basis voor optimalisaties

Je weet vast heel goed welke pagina’s het belangrijkst zijn voor jouw bedrijf of opdrachtgever. Maar weet je ook of bezoekers hier het gewenste gedrag vertonen? Daar kom je achter door eens goed te kijken naar de conversiepaden van de belangrijkste pagina’s, bijvoorbeeld in Google Analytics. Blijkt dat alle bezoekers precies datgene doen wat je wilt? Dan kun je hier stoppen met lezen. Maar zie je juist dat het gedrag van bezoekers anders is dan gehoopt? Dan vormen de conversiepaden de basis voor optimalisaties.

Optimaliseer je content en interne linkstructuur

Zie je bijvoorbeeld dat een belangrijke pagina een hoge bounce rate heeft? Of dat er wel wordt doorgeklikt, maar dat dit niet tot conversies leidt? Neem dan de interne linkstructuur van je website eens onder de loep. Mogelijk willen bezoekers wel doorklikken naar andere pagina’s, maar bied je hier geen/ onvoldoende/ niet de juiste mogelijkheden voor. Denk hierbij altijd vanuit de lezer. Probeer bij iedere pagina te bedenken welke pagina’s nog meer interessant zijn en link hiernaar door.

Geef telefonisch contact een prominentere rol

Met de juiste content op de juiste plaats help je bezoekers om makkelijk en snel antwoord op hun vragen te geven. Maar maak je het ze ook makkelijk om te converteren? Veel marketeers denken van wel. ‘Er staat toch een duidelijke bestelknop op de productpagina’s?’ Uiteraard is dat enorm belangrijk, maar het is wel alleen gericht op online conversies. En dat terwijl telefonische leads waardevoller zijn dan ingevulde webformulieren. Plaats daarom bij de bestelknop altijd nog een tweede call to action, gericht op telefonisch contact. Denk hierbij aan: ‘bel ons voor advies’ of ‘ of een button met daarin je telefoonnummer. Op basis van een A/B-test kun je ontdekken wat het beste werkt en hoe groot de verschillen in conversie zijn.

Qooqie-specialisten geven vrijblijvend advies

Call tracking is natuurlijk geen doel, maar een middel. Onze specialisten weten dat maar al te goed. Daarom gaan wij een paar stappen verder dan alleen het aanbieden van call tracking. Wat je doel ook is, je vaste contactpersoon helpt je graag om dit te bereiken. Tijdens een datacall combineren we jouw call tracking data met onze kennis en ervaring, en eventuele verbeterpunten op de website. Dit levert je gegarandeerd verrassende inzichten en concrete actiepunten op.
Plan nu data call

author avatar
Nick Velthuizen