Koppel Qooqie nu ook met Google Analytics 4
Koppel Qooqie nu ook met Google Analytics 4

Door Nick Velthuizen 19 augustus 2022

Zoals iedere online marketeer inmiddels weet, biedt Google vanaf volgend jaar juli Universal Analytics niet langer aan. Hiervoor in de plaats komt Google Analytics 4 (GA4). Hoe eerder je deze nieuwe versie gaat gebruiken, hoe beter. Want wacht je tot op het laatste moment? Dan mis je veel data. Data uit Universal Analytics kun je namelijk niet importeren in GA4. Het is daarom slim om nu alvast in GA4 data te gaan verzamelen. Natuurlijk heeft deze verandering ook invloed op je call tracking data. Die krijg je nu nog binnen in Universal Analytics. Maar inmiddels hebben wij ook een koppeling gebouwd met GA4.

De nieuwe koppeling met GA4 is zo gemaakt

In een paar eenvoudige stappen leg je zelf de koppeling tussen onze call tracking applicatie en GA4. Het belangrijkste is dat je twee codes uit Analytics nauwkeurig overneemt in onze applicatie. Door middel van een nieuwe ‘stream’ in Analytics, en een aantal instellingen in de Qooqie applicatie, is deze koppeling binnen een paar minuten gerealiseerd. Hoe dit precies in zijn werk gaat? Dat lees je stap voor stap in ons Support Center.

De voordelen van deze nieuwe koppeling

Ben je onze koppeling met Universal Analytics gewend? Dan biedt de koppeling met GA4 twee voordelen:

Je bent niet meer gelimiteerd aan de vier standaardwaardes uit de koppeling met Universal Analytics. Vanaf nu kun je zelf de voor jou relevante waardes selecteren.

Vanaf nu kun je per gebeurtenis een time stamp laten meesturen. Bij Universal Analytics kon dat niet. De datum en tijd van een oproep, waren dan de datum en tijd waarop de data werd ingeschoten. Die zijn niet per definitie hetzelfde. Door de koppeling met GA4 beschik je dus over meer accurate call tracking data. Binnen Google Ads was dit al zo, en nu dus ook binnen Analytics.

author avatar
Nick Velthuizen