Partner aan het woord: Koen Arkesteijn
Partner aan het woord: Koen Arkesteijn

Partner aan het woord: Koen Arkesteijn

Door Nick Velthuizen 19 augustus 2022

Bij Qooqie zetten we vol in op langdurige partnerships. Maar wie zijn die partners eigenlijk? Het zijn allemaal marketingbureaus die verder kijken dan hun neus lang is. Bureaus die niet alleen kijken naar online conversies, maar die ook begrijpen dat de telefoon in veel branches een belangrijk acquisitiekanaal voor conversie is. Samen helpen wij hier het maximale uit te halen. Ons partnership met The Conversion Department is hiervan een mooi voorbeeld. Zij waren één van de eerste partners van Qooqie. Al meer dan 4 jaar helpen wij ze om de telefonische conversies van hun klanten in kaart te brengen en te optimaliseren. Daarnaast waren zij één van de bèta-testers van ons nieuwe product. Tijd dus voor onze partner manager Nick Velthuizen om hun online marketeer Koen Arkesteijn eens aan de tand te voelen.

Even voorstellen

Ik ben Koen Arkesteijn en ik werk nu zo’n 2 jaar als online marketeer bij The Conversion Department. Hier ben ik het vaste aanspreekpunt voor alle klanten in mijn portfolio. Mijn specialisaties liggen bij Google paid advertising en conversion rate optimization (CRO).

The Conversion Department is een full-service online marketingbureau in Rotterdam. Onze klanten zitten in verschillende hoeken, van B2C tot B2B, e-commerce bedrijven en industrie. Doordat dat wij alle expertise en kennis op het gebied van online marketing in huis hebben, kunnen wij hen volledig ontzorgen. Wij bieden dus alle voordelen van een groot marketingbureau, maar dan zonder de nadelen die daar vaak bij horen. We merken dat klanten die eerst bij een groter bureau zaten, zich daar meer een nummertje voelde en niet echt de betrokkenheid voelden vanuit het bureau. Dat is juist waar onze toegevoegde waarde zit. Wij onderscheiden ons door in nauw contact te blijven staan met onze klanten. Korte lijnen, snel kunnen schakelen en het pijnpunt op de juiste plek neerleggen..”

“Qooqie en wij delen dezelfde filosofie”

Jullie zijn al jaren een gewaardeerde partner van ons. Waarom hebben jullie juist voor Qooqie gekozen? Koen: “In een notendop: omdat het overzichtelijk is wat je met Qooqie inzet. Je kunt het één op één doorvertalen naar de klant, zodat die ook gelijk weet welke toegevoegde waarde call tracking levert.Daarbij kunnen we de inzichten ook duidelijk door vertalen naar de resultaten van onze campagnes. En natuurlijk het stukje samenwerking. Het maandelijks overleggen of de performance van onze klanten nog goed gaat, het ondersteunen bij het opzetten van nieuwe accounts, het op de hoogte blijven van nieuwe mogelijkheden, zoals Lead Automation. Jullie onderscheiden je op dezelfde manier als dat wij dat doen voor onze klanten – en dat werkt.”

“De nieuwe tool van Qooqie zorgt voor 10% meer harde leads”

Call tracking is niet de enige tool waarmee wij bezig zijn. De afgelopen maanden hebben wij hard gewerkt aan een nieuwe tool: Lead Automation. Simpel gezegd zet je hiermee een widget op je website, waarmee bezoekers (altijd) op elk moment een contactverzoek kunnen indienen. Ook (of misschien ‘juíst’) buiten openingstijden. Lead Automation zorgt er dan automatisch voor dat je op exact het juiste moment in contact komt met je lead. Dit voorkomt lead-lekkage: het weglekken van warme leads naar de concurrent. Jullie hebben dit product als één van de eersten mogen testen. Wat zijn jullie ervaringen?

Koen: “We hebben deze tool anderhalve maand met één van onze klanten getest. Ik merkte al snel dat Lead Automation voor substantieel meer telefoongesprekken én keiharde leads zorgt.  Concreet gaat het om bijna 20% meer oproepen. Die oproepen waren verantwoordelijk voor 10% meer warme leads. Ook vanuit mijn CRO-rol is Lead Automation een hele goede aanvulling, zonder dat we daarvoor een A/B-test voor hebben hoeven doen. Normaal gesproken doe je dat vaak wel. Het succes van jullie nieuwe tool begrijp ik wel. Mensen vinden het gemak fijn of ze durven niet zo goed zelf te bellen. De widget zorgt ervoor dat zij automatisch gebeld worden om bijvoorbeeld een afspraak te maken.

“Qooqie profileert zich echt als partner, waardoor we samen kansen kunnen benutten”

Fijn om te horen dat ons nieuwe product bij jullie aanslaat! Beviel het testen ook goed? Had je het idee dat er wat met jullie feedback werd gedaan? Koen: “Zeker! De functionaliteit van de tool was gewoon prima, daar hoefde niet veel aan verbeterd te worden. De feedback ging vooral over bugfixing. Dat heb je altijd wel met een nieuw product. Daar is zeker wat mee gedaan, want alles functioneert nu zoals het zou moeten. Kleine dingen die nog niet helemaal lekker liepen, zijn snel opgepakt. Daarnaast kwam onze klant met een extra functionaliteit die zij graag in het nieuwe product zouden zien. Ook dit hebben jullie heel snel en vakkundig gerealiseerd.”

Bij Qooqie vinden we het belangrijk om goed naar onze partners te luisteren. Op die manier hebben we de laatste puntjes op de i gezet van ons nieuwe product. Om die reden praten we ook altijd maandelijks even bij. Eventuele wensen of uitdagingen komen dan altijd snel aan het licht, zodat wij of jullie daarop kunnen inspelen. Is dat iets dat je herkend bij andere softwareleveranciers? Koen: “Laat ik het zo zeggen … Herkende ik dat maar bij andere bedrijven. Dit is helaas lang niet bij alle bedrijven gebruikelijk. De betrokkenheid is echt iets waar jullie in uitblinken. Wij hebben het ook druk. Iedere dag zijn wij bezig met onze klanten. We merken het dan niet altijd op als een specifieke tool niet optimaal werkt, of als de prestaties ondermaats zijn. Dan is het fijn als we dat samen kunnen oplossen, in plaats van dat je daar naar verloop van tijd zelf achter moet komen. Qooqie zien wij echt als een partner waarmee we samen kansen kunnen benutten, en niet alleen als leverancier.”

author avatar
Nick Velthuizen