4 geheimen voor een succesvolle partnership
4 geheimen voor een succesvolle partnership

Een partnership met een ander bedrijf ga je natuurlijk niet voor een paar weken aan. De intentie is vaak om voor langere tijd met elkaar te gaan samenwerken. Maar dan moeten wel de juiste ingrediënten aanwezig zijn om het partnership te laten slagen. Uiteindelijk moet het voor beide partijen iets opleveren. Zodoende is het belangrijk dat je als leverancier 4 elementen altijd in het achterhoofd houdt bij het aangaan van samenwerkingen.

1. Alleen de allerbeste service is goed genoeg

Je partners steeds weer verrassen door een topservice te bieden, is één van de belangrijkste factoren voor een langdurig partnership. Zelf doen wij dat door veel meer te zijn dan alleen een softwareleverancier. Wij denken actief met onze partners mee, om zo het maximale uit onze producten te halen. Net zolang totdat een uitdaging is opgelost.

2. Voordelen die je partners elders niet krijgen

Exclusieve voordelen bieden, die jouw partners alleen bij jou krijgen, is een andere manier om je te onderscheiden en partners aan je te binden. Dit moeten natuurlijk wel voordelen zijn die echt van waarde zijn voor je partners

3. Investeren in elkaar

Partners stellen het erg op prijs als je ook proactief regelmatig van je laat horen. En dan niet alleen met ‘verkooppraatjes’. Vraag bijvoorbeeld eens oprecht hoe het met je contactpersoon gaat, en of jij nog ergens bij kunt helpen. Of plan een paar keer per jaar een afspraak in, waarin jullie dieper ingaan op resultaten, verbeterpunten en nieuwe inzichten.
Dit levert niet direct extra omzet op, maar het is wel goed voor je retentie. Soms zorgen die verbeterpunten overigens wel voor meer omzet op de langere termijn.

4. Geef partners inspraak in productontwikkelingen

Wie weten er het best op welke verbeteringen of nieuwe producten je partners zitten te wachten? Je partners zelf natuurlijk! Vraag daarom actief naar hun ideeën, en luister daar ook naar. Zo kom je op productontwikkelingen waaraan je zelf misschien nog niet gedacht had. Doordat je partners op deze manier inspraak geeft, voelen zij zich serieus genomen en zorgt dit voor een nog betere klantenbinding.

Hoe doen we dit bij Qooqie?

Hierboven las je welke elementen voor succesvolle en langdurige partnerships zorgen. Maar ben je nog niet volledig overtuigd? Laat je dan inspireren door één van onze partners.

Probeer nu 14 dagen gratis!