5 redenen waarom een beller waardevoller is dan een online lead
5 redenen waarom een beller waardevoller is dan een online lead

‘Phone calls are the new click’, luidt de titel van een onderzoeksrapport van BIA Advisory Services, een Amerikaans onderzoeksbureau, gespecialiseerd in advertising. Dat klinkt misschien vreemd, in een tijd waarin we steeds meer aankopen online doen. Toch zijn we het bij Qooqie roerend eens met deze uitspraak. En niet alleen wij, want uit de Local Commerce Monitor van hetzelfde onderzoeksbureau blijkt dat Amerikaanse MKB’ers inkomende telefoontjes de meest gewaardeerde leads vinden. Over hoe dit in Nederland zit is geen recent onderzoek bekend, maar wij verwachten dat bij ons de conclusies vergelijkbaar zouden zijn. Er zijn namelijk meerdere redenen waarom ook in Nederland een beller vaak meer waard is dan een online lead. In dit artikel lees je de vijf belangrijkste.

1. Telefonische leads zijn van hogere kwaliteit

Stel je voor dat één lead je nu belt, en een andere lead vult een formulier in op je website. Eén ding weet je zeker; beiden hebben interesse in je product of dienst. Toch is het bij de beller een stuk waarschijnlijker dat hij/zij converteert. De reden is dat bellers meestal al verder in de salesfunnel zitten. Zij hebben vaak nog wat inhoudelijke vragen en staan meer open om direct tot aankoop over te gaan. Online leads zijn nog niet zover. Uit onderzoek van Marketing Sherpa en Hubspot blijkt dat slechts 2% van de online ingevulde formulieren tot een conversie leidt. Bij inkomende telefoontjes is dit bij maar liefst 25 tot 40% het geval.

2. Meer mobile search = meer telefonische conversies

Iets meer dan de helft van de online zoekopdrachten wordt wereldwijd tegenwoordig gedaan vanaf mobiel, en deze trend blijft zich voortzetten. Ook in Nederland gaan we die kant op. Het is vast geen verrassing dat mobiele zoekers ook eerder geneigd zijn een bedrijf te bellen. Deze doelgroep heeft de telefoon immers al in de hand. Zij worden extra getriggerd om te bellen doordat steeds meer bedrijven hun website optimaliseren voor mobiel gebruik. Denk hierbij niet alleen aan een responsive design, maar ook aan sterke call to actions en bel-buttons, gericht op de mobiele gebruiker.

3. Telefoongesprekken zorgen voor een betere ervaring met je merk

Personalisatie van de klantreis is tegenwoordig een hot topic. Dat is niet voor niets, want hoe persoonlijker iemand zich geholpen voelt, hoe beter de ervaring met je merk. Het zorgt er niet alleen voor dat een lead sneller een klant wordt, maar het vergroot ook de kans dat dit een loyale klant wordt. Stuur daarom op je website en in je campagnes op telefonisch contact, want dit biedt bij uitstek een persoonlijke ervaring. Geef je je leads tijdens telefoongesprekken duidelijk antwoord op hun vragen? Omdat zij al verder in de salesfunnel zitten, is de kans groot dat je hierna direct de deal kunt closen.

4. Meer inzicht in telefonische leads

Als online marketeer ben je in staat om de nodige inzichten te vergaren over je leads die op je website een formulier invullen. Maar wist je dat je over bellers, die gemiddeld beter converteren, nog diepgaandere inzichten kunt opdoen? Met call tracking van Qooqie ontdek je welke campagnes, zoekwoorden en landingspagina’s leads triggeren om te bellen. Vervolgens kun je met onze module call recording gesprekken terugluisteren. Zo kom je er ook achter:

  • waarom leads bellen;
  • of het gekwalificeerde leads zijn;
  • hoe je uiteindelijk je advertenties kunt optimaliseren voor telefonische leads.

5. 71% van de online leads wordt niet opgevolgd

De vijfde reden waarom bellers waardevoller zijn dan online leads, is omdat 71% van de online leads niet wordt opgevolgd. Dit blijkt uit onderzoek van Amerikaans zakenblad Forbes. Als ondernemer word je hierdoor dubbel in je portemonnee geraakt. Gemiste leads betekenen gemiste omzet, en dat terwijl je ook al kosten hebt gemaakt om leads te genereren. Bij een deel van deze 71% werd er wel een poging gedaan om de lead te bellen, maar gemiddeld gebeurde dit pas na 46 uur en 53 minuten. En na gemiddeld 1,3 keer terugbellen werden de pogingen om in contact te komen gestaakt. Ook hier geldt weer dat het een Amerikaans onderzoek betreft en dat dit niet meer heel recent is. Maar het is aannemelijk dat ook in Nederland een deel van de leads niet of te laat wordt opgevolgd. Bij telefonische leads heb je dit probleem niet, zolang je bereikbaarheid op orde is. Start je met call tracking? Dan krijg je ook inzicht in je gemiste oproepen, uitgesplitst naar dag en tijdstip.

Zet vol in op telefonische leads met Call Tracking

Je weet nu dus dat telefonische leads meer waard zijn dan je misschien dacht. Maar hoe haal je het maximale uit je campagnes? Door het telefonische kanaal meetbaar te maken met call tracking van Qooqie. Onze techniek maakt haarscherp duidelijk welke marketinginspanningen voor telefonische contactmomenten en conversies zorgen. Met behulp van deze learnings kun je vervolgens je campagnes optimaliseren, zodat nóg meer goed converterende leads contact met je opnemen.

Ben je benieuwd hoe ook jouw bedrijf kan profiteren van call tracking? Neem dan vandaag nog contact met ons op, of maak direct een online afspraak in onze agenda.

author avatar
Nick Velthuizen