5 redenen waarom jouw leads niet converteren
5 redenen waarom jouw leads niet converteren

Jij doet er met je bedrijf alles aan om iedere lead te binden aan je organisatie. Je geeft geld uit aan Ads campagnes, adverteert op verschillende platformen en staat in de lokale krant. De cijfers die je behaalt met je inspanningen, zijn goed, maar kunnen wellicht beter.

Niet iedere lead zal converteren. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld het niet snel genoeg opvolgen van een lead. In dit artikel kom je erachter waarom niet iedere lead converteert.

1. Leadopvolging binnen 5 minuten maakt de kans op conversie 9 keer groter

Onderzoek van insidesales.com laat zien dat de kans op conversie van lead naar klant negen keer groter is als je de lead binnen vijf minuten opvolgt. Toch gebeurt dit in 74% van de gevallen niet (bron: Harvard Business Review). Sterker nog: 23% van de leads wordt helemaal nooit opgevolgd. Naar de reden hiervan is het gissen, maar deze cijfers tonen wel aan dat een snelle leadopvolging veel kansen biedt.

2. Van alle sales gaat 50% naar de partij die het eerst reageert

Heb niet de illusie dat jouw organisatie de enige is met wie een lead contact opneemt. Afhankelijk van de branche is het gebruikelijk om meerdere offertes op te vragen.  Uiteraard is prijs dan belangrijk, maar óók de snelheid waarmee je als bedrijf reageert. 50% van alle sales gaat namelijk naar de partij die als eerste reageert. Het is belangrijk dat je snel reageert op (aan)vragen van jouw leads.

Ben je benieuwd waarom jouw leads vreemdgaan?

3. 44% van de sales medewerkers geeft op na één belpoging

Gemiddeld kost het acht belpogingen om een lead te bereiken. Met die wetenschap is het schokkend dat 44% van de accountmanagers na één keer al opgeeft. Durf jij je hand ervoor in het vuur te steken dat jouw accountmanagers niet op deze manier waardevolle leads laten lopen?

4. 30% van de sales teams vinden het opvolgen van leads het meest uitdagende onderdeel van het sales proces

Hiermee staat leadopvolging op de derde plek van moeilijkste sales taken, na prospecting en leadkwalificatie (bron: superoffice.com). Om je salesteam beter te laten presteren zou je de medewerkers trainingen kunnen laten volgen. De vraag is echter of deze het gewenste resultaat behalen.

5. Slechte ervaringen worden twee keer zo vaak gedeeld

Mensen die een negatieve ervaring met je organisatie hebben, delen dit gemiddeld met 9 tot 15 anderen. Dit is twee keer zo vaak als mensen die een positieve ervaring hebben. Is je leadopvolging structureel niet op orde? Dan kan dit dus aanzienlijke reputatieschade betekenen. Zeker als je bedenkt dat mensen steeds vaker geneigd zijn om ook online een (negatieve) beoordeling te plaatsen. Zorg daarom gedurende de hele klantreis voor goede ervaring met je merk. Dat begint al bij de leadopvolging.

Hoe kan jij de leadopvolging van jouw organisatie verbeteren?

Ben je al bezig met het verbeteren van leadopvolging met jouw team? Of nog helemaal niet? Werp dan eens een blik op lead automation! Met lead automation kan leadopvolging worden geautomatiseerd. Daarbij wordt de lead ook op het juiste moment benaderd. De medewerker wordt op het gewenste moment een telefoongesprek aangeboden. De medewerker hoeft enkel het telefoongesprek aan te nemen en belt op dat moment direct de lead.Download Brochure

author avatar
Nick Velthuizen