7% minder leads doordat je niet 26/7 beschikbaar bent
7% minder leads doordat je niet 26/7 beschikbaar bent

Wist je dat bedrijven gemiddeld 7% meer leads zouden hebben, als ze dag en nacht bereikbaar zouden zijn? Voor de meeste bedrijven is dat natuurlijk niet haalbaar. Maar het geeft wel aan dat je beschikbaarheid veel invloed heeft op het aantal leads dat je aan je organisatie bindt. In dit artikel lees je daar meer over, en leer je het begrip lead-lekkage kennen.

Lead-lekkage in de praktijk

Lead-lekkage is het verliezen van warme leads aan je concurrent. Vaak omdat je zelf niet bereikbaar bent, of niet snel genoeg reageert. Dit laat zich het beste uitleggen door een voorbeeld.

Stel je voor dat je ‘s avonds online op zoek bent naar een nieuwe auto. Opeens kom je op de website van een dealer die een mooie auto te koop heeft staan. Je wil graag meer informatie over deze auto. Daarvoor kun je natuurlijk het beste even bellen. Dan krijg je gelijk antwoord, en je kunt ook meteen eventuele vervolgvragen stellen. Maar wat blijkt? De dealer is ‘s avonds niet bereikbaar.

Er zijn nu twee dingen die je kunt doen. Een dealer zoeken die dezelfde auto heeft staan, en die ‘s avond wel bereikbaar is. Of morgen in je pauze proberen te bellen naar de dealer. In de eerste situatie ben je deze warme lead kwijt, en ook in de tweede situatie is die kans groot. In de praktijk vergeten mensen dit namelijk vaak, of ze starten via Google opnieuw hun zoektocht. Staat een concurrent dan boven jou in het zoekresultaat? Dan is de kans groot dat deze lead niet meer terugkomt op jouw website.

Op zoek naar de oplossing

Met álle leads in contact komen die jouw website bezoeken is misschien geen reële verwachting. Maar wat als je jouw lead-lekkage met een aanzienlijk percentage zou kunnen terugdringen? Dan betekent dat dat je waarschijnlijk ook meer leads en dus meer omzet genereert. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen op de markt die je hierbij kunnen helpen.

Download Whitepaper Bezoek Lead Automation

author avatar
Nick Velthuizen