Collega aan het woord: Youri Joziasse
Collega aan het woord: Youri Joziasse

In ‘Collega aan het woord’ vragen we een van onze Qooqie-collega’s het hemd van het lijf. Hierdoor leer je de mensen die hier werken wat beter kennen, én je krijgt zo een kijkje in de keuken van ons bedrijf. Aan Youri Joziasse de eer om deze serie af te trappen. Youri is onze salesmanager en partnerconsultant, en voor veel van onze partners een bekende naam.

Youri, hoe ben je bij Qooqie terechtgekomen?

“Dat is wel een leuk verhaal! In 2017 had ik een afstudeerstage geregeld voor m’n HBO, maar dat ging uiteindelijk niet door. Toen moest ik met spoed een nieuwe stageplek vinden. Via via kwam ik toen bij Richard terecht, de oprichter en CEO van Qooqie. Hij zocht iemand die de sales kon gaan opzetten. Zodoende ben ik binnen komen rollen. Ik kwam op gesprek, de klik was goed en tijdens het gesprek ben ik aangenomen.”

Uiteindelijk groeide je door naar salesmanager. Als je terugkijkt; wat was de afgelopen 4 jaar dan het meest uitdagend?

“Dat was het in de praktijk leren van het salesvak. Op school leer je wel veel, maar dat is voornamelijk theorie. Het belangrijkste voor mij was bepalen op welke manier ik toegevoegde waarde lever. Ik kan zelf wel bedenken welke toegevoegde waarde ik lever aan mijn klanten, maar is dat ook daadwerkelijk hetgeen waar zij naar op zoek zijn? Altijd het juiste antwoord kunnen geven en in gesprekken de juiste vragen leren stellen; dat vormt de sleutel tot langdurige partnerschappen.”

Het marketinglandschap innoveert en verandert continu. Hoe blijf jij op de hoogte van alle ontwikkelingen en hoe speel je hierop in?

“Ik ben geabonneerd op tien verschillende nieuwsformats over de ontwikkelingen van online en digitale marketing. Ook voor specifieke branches. Qooqie is bijvoorbeeld goed vertegenwoordigd binnen de automotive, dus ik ben graag nauw betrokken bij alle ontwikkelingen binnen die branche. Iedere ochtend neem ik uitgebreid de tijd om alle belangrijke topics door te nemen. Zo kijk ik hoe we met Qooqie het aanbod kunnen blijven laten aansluiten op de ontwikkelingen die plaatsvinden.”

Veel marketeers die call tracking nog niet kennen, vinden het vrij complex. Kun jij in je eigen woorden in een notendop omschrijven wat call tracking is?

Call tracking is dé marketingtool die benodigd is om telefoongesprekken, en ook telefonische conversies, te koppelen aan marketinginspanningen. Wil je bijvoorbeeld zoekwoorden koppelen aan telefonische aanvragen en weten welke pagina’s tot aanvragen hebben geleid? Of wil je de telefoon als verkoopkanaal toevoegen aan de totale attributie? Daar heb je call tracking voor nodig.”

Duidelijk! En waarom kiezen partners dan juist voor Qooqie? Wat onderscheidt Qooqie van de markt?

“Dat is vooral de rol die wij vervullen. Zelf ben ik bijvoorbeeld formeel salesmanager, maar eigenlijk ben ik meer een consultant voor onze partners. Binnen het online landschap is de rol die telefonie hierin speelt heel lang een black box geweest. Het is niet tastbaar, je weet niet precies wie er belt en hoe een contactmoment tot stand is gekomen etc. Call tracking herleidt niet alleen waar een belletje vandaan komt, maar het biedt ook veel inzicht in wat het je oplevert. De kracht van Qooqie is dat we precies die factoren (wie belt mij, waarom, en wat levert het me op?) ook in kaart brengen, in plaats van alleen de bron van de oproep. Zo krijg je eigenlijk een verkoopkanaal dat net zoveel informatie verschaft als bijvoorbeeld een contactformulier.”

Ik zie aan je dat je veel energie van je werkt krijgt. Wat is de reden, naast het inhoudelijke werk, dat je juist bij Qooqie werkt?

“Het is vooral de filosofie die me zo aanspreekt. Door de jaren heen is die ontwikkeld en zelf heb ik hier ook aan mogen bijdragen. Er zijn veel SaaS-bedrijven, en daar heeft altijd mijn affiniteit gelegen. Die bedrijven hebben een tool die altijd reproduceerbaar en inzetbaar is. Onze tool is dat ook, maar het leuke is dat we onze partners helpen om écht toegevoegde waarde te leveren aan hun klanten. Wij profileren ons niet zomaar als leverancier, maar vooral als partner. Vanuit die rol helpen wij onze partners en klanten om het maximale uit onze tool te halen. Het geeft me ontzettend veel energie om hen te helpen meer rendement te behalen. Ik help ook altijd graag om de call tracking data in een bepaalde context te zetten. Zo kom je tot bruikbare statistieken en concrete verbeterpunten. Daarbij leer ik ook ontzettend veel van mijn partners en klanten. Ik werk samen met een grote groep inhoudelijke specialisten en ik vind het leuk dat ik ook dagelijks van hen dingen leer.”

Als je nu vooruit kijkt naar 2022, waar denk je dan dat er op het gebied van call tracking kansen liggen?

“De basis van de tool is het leveren van inzichten, en door die inzichten ga je betere beslissingen maken. In 2022 willen we nog meer een deep dive in de data maken. Waarom bellen mensen nu eigenlijk? Wat is hun motivatie om de telefoon te pakken in plaats van online een formulier in te vullen? Met Qooqie willen we onze klanten daar nog meer in gaan ondersteunen. Dat doen we onder andere door voor specifieke branches koppelingen te bouwen. Zo hoeven zij niet alleen meer te sturen op aantallen en de bron van belletjes. In plaats daarvan kunnen zij kwalitatief betere beslissingen gaan maken door de telefoon te gaan beschouwen als een volwaardig verkoopkanaal.”

Ik sluit dit interview graag af met een persoonlijke quote. Wat is een bekende uitspraak van jou, waar je partners je aan herkennen?

“Dat is denk ik: ‘Oh trouwens, weet je? Als je dit doet, dan kan dat ook’! Veel van mijn partners zullen dit wel herkennen, want aan de hand van de data kom ik vaak op nieuwe ideeën. Je krijgt dan iets inzichtelijk, en dat zorgt weer voor nieuwe kansen. Tijdens de gesprekken die ik voer gebeurt dat regelmatig. Dat is niet alleen aan mij te danken, want vaak komen een partner en ik ook samen op ideeën. Dit vind ik het allerleukste aan mijn werk. Ik denk ook dat kennisdeling en samen kansen benutten op basis van data de drijvende krachten achter goede samenwerkingen zijn.”

author avatar
Nick Velthuizen