Oproepnotificaties: laat je leads niet lopen
Oproepnotificaties: laat je leads niet lopen

Iedere lead is in potentie een toekomstige loyale klant. Het is dus belangrijk dat leadopvolging binnen je organisatie goed geregeld is. Een onderdeel daarvan is je bereikbaarheid. Lukt het je organisatie niet om elk telefoontje op te nemen? Dan loop je het risico dat warme leads hun heil zoeken bij de concurrent. Dat wil je natuurlijk voorkomen, en call tracking van Qooqie ondersteunt je hierin. Met de module Oproepnotificaties zorg je ervoor dat je bovenop je gemiste oproepen zit, waardoor je actie kunt ondernemen.

Oproepnotificaties in een notendop

Oproepnotificaties instellen doe je eenvoudig in de Qooqie call tracking applicatie. Per medewerker kun je notificaties op maat instellen. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat iemand alleen notificaties ontvangt van oproepen vanuit bepaalde verkeersbronnen. En of de notificaties alleen over gemiste oproepen moeten gaan, of ook over de aangenomen oproepen. Je kunt zelfs gespreksopnames automatisch als bijlage via de mail laten meesturen. Je moet dan wel eerst even de module call recording activeren.

Haal het maximale uit oproepnotificaties: 4 tips

Oproepnotificaties zijn handig. Maar ze worden pas onmisbaar als je ze op een goede manier gebruikt. Daarom helpen we je graag op weg met vier tips:

  • Snel terugbellen vergroot de kans om een lead binnenboord te houden. Ondanks de gemiste oproep, verras je de lead zo op een positieve manier.
  • Maak iemand verantwoordelijk voor een snelle opvolging van oproepnotificaties. Dit kan per dag een andere collega zijn, of je maakt per verkeersbron één collega verantwoordelijk.
  • Analyseer welke verkeersbronnen en/of campagnes je de beste leads opleveren. Heb je een keer meerdere oproepnotificaties die nog opgevolgd moeten worden? Begin dan met de oproepen vanuit de best renderende verkeersbron/campagne.
  • Het feit dat je oproepnotificaties ontvangt, kan een indicatie zijn van een structureel slechtere bereikbaarheid van je organisatie. Kijk daarom regelmatig in het dashboard van de Qooqie-app naar de heatmap ‘Gemist op tijd van de dag’. Hier zie je per dag in de week op welke momenten je organisatie oproepen mist. Op basis hiervan kun je proberen de bereikbaarheid te verbeteren.
author avatar
Nick Velthuizen