Telefonische leads converteren vaker
Telefonische leads converteren vaker

In een vorig artikel gaven we je vijf redenen waarom een beller waardevoller is dan een online lead. Eén daarvan is dat leads die telefonisch contact met een bedrijf opnemen gemiddeld veel verder in hun aankoopproces zijn dan leads die een formulier op de website invullen. Om die reden converteren zij in maar liefst 25 tot 40% van de gevallen. Bij online leads is dit bij maar 2% het geval. Laten we hier eens wat dieper in duiken. Want als telefonische leads zo goed converteren, dan wil je er daar vast meer van hebben.

Waarom hebben telefonische leads zo’n hoge conversieratio?

Zoals gezegd bevinden telefonische leads zich vaak al ver in de salesfunnel. Maar lang niet iedere lead die op het punt staat te converteren belt ook. Bij Qooqie hebben we jarenlange ervaring met het attribueren van inkomende telefoontjes en hebben we al heel wat data op dit gebied voorbij zien komen. Op basis daarvan hebben wij geleerd dat drie factoren veel invloed hebben op de beslissing om te bellen:

  • Complexe producten of diensten
  • Producten of diensten met een hoge waarde
  • Haast

Welke verkeersbronnen genereren de meeste oproepen?

Als je weet welke verkeersbronnen de meeste oproepen genereren, weet je ook in welke kanalen je het best kunt investeren. Online zijn hier veel artikelen en onderzoeken over te vinden. Maar let op, want veel van deze data is verouderd, en vaak is de data gebaseerd op gemiddelden van verschillende branches. Wat je online leest is dus meestal niet van toepassing op het bedrijf waar jij de marketing voor doet. Leg daarom je oproepdata naast je online data. Dit zorgt voor completer inzicht, waardoor je je marketingstrategie kunt verbeteren.

De oplossing: Call Tracking van Qooqie

De beste en nauwkeurigste manier om erachter te komen waar je telefonische leads vandaan komen, is door met call tracking te beginnen. Met deze techniek meet je precies welke verkeersbronnen, campagnes en zoekwoorden voor oproepen zorgen. Call tracking zorgt er dus voor dat je niet langer hoeft te gokken met je budgetten en dat je de klantreis van bellers glashelder in kaart krijgt.

author avatar
Nick Velthuizen