Veranderende telefoonnummers zijn niet verwarrend
Veranderende telefoonnummers zijn niet verwarrend

Bij Qooqie spreken we met veel marketingbureaus en eindklanten over call tracking. Marketeers die deze techniek nog niet kenden zijn vaak positief verrast over alle inzichten die call tracking hun organisatie kan bieden. Toch zijn er ook organisaties met wat koudwatervrees. Want is het voor websitebezoekers niet verwarrend om veranderende telefoonnummers te zien? Het korte antwoord is ‘nee’, maar dat vraagt natuurlijk ook om wat uitleg.

Je houdt je eigen nummer

Om te beginnen is het goed om te weten dat het originele telefoonnummer van je organisatie niet verandert. Dit nummer blijft van jou, en je blijft hier gewoon op bereikbaar. Heeft een vaste klant je telefoonnummer in zijn telefoon opgeslagen? Dan kan hij je op deze manier blijven bellen. Ook als je call tracking inzet. De telefoonnummers die Qooqie voor de metingen gebruikt, zijn allemaal doorgeschakeld naar je originele telefoonnummer. Overigens leert de praktijk dat mensen nauwelijks nog telefoonnummers van bedrijven opslaan in hun telefoon. Vaak wordt er op de bedrijfsnaam gegoogeld, waarna men belt via Google Mijn Bedrijf.

Telefoonnummer is geen onderdeel van je branding

Iedere organisatie heeft een aantal brand assets die zorgen voor herkenbaarheid en onderscheidend vermogen. Denk hierbij aan je logo, het gebruik van bepaalde kleuren en een eigen tone-of-voice. Verandert één van die onderdelen plotseling? Dan kunnen klanten of leads inderdaad even in de war zijn. Maar het telefoonnummer van je organisatie is eigenlijk nooit onderdeel van je branding. Uitzonderingen op de regel zijn telefoonnummers als 112 en 0800-0113.

Telefoonnummer op je website verandert razendsnel

Pas je call tracking toe op je website? Dan zorgt ons script ervoor dat iedere gelijktijdige bezoeker een ander telefoonnummer te zien krijgt. Dat is nodig om de waardevolle metingen te kunnen uitvoeren. Jij houdt gewoon je eigen telefoonnummer op je website staan, en ons script vervangt dit automatisch door een call tracking nummer. Dit gebeurt letterlijk in een fractie van een seconde. In de praktijk zien bezoekers dit dus niet. Let maar eens op hoe je zelf in de praktijk naar een website kijkt. Zoek je direct naar het telefoonnummer? Of scan je eerst de kopjes en afbeeldingen? Waarschijnlijk dat laatste.

Call Tracking nummers met een vertrouwde uitstraling

Zoals je hierboven las, zien websitebezoekers een ander telefoonnummer dan je originele nummer. Deze nummers worden willekeurig gekozen, maar het zijn altijd telefoonnummers met het netnummer van de woonplaats waar je bedrijf gevestigd is. Verder zijn er nog een aantal opties waarmee je de opmaak van de nummers personaliseert:

  • Wel of geen spaties in het telefoonnummer?
  • Internationale opmaak (+31)

Plan vrijblijvend een Qooqie Kwartiertje

Heb je je in het verleden al eens in call tracking verdiept, maar hield dit misverstand over veranderende telefoonnummer je toen tegen? Dan hopen we je nu op andere gedachten gebracht te hebben. Zeker als je weet wat call tracking voor je organisatie kan betekenen.

Wil je hier meer over weten en al je vragen kunnen stellen? Onze specialisten staan voor je klaar.
Plan nu Qooqie kwartiertje

author avatar
Nick Velthuizen