Bedrijven die inzetten op persoonlijk contact hebben goud in handen
Bedrijven die inzetten op persoonlijk contact hebben goud in handen

Tegenwoordig gaan steeds meer dingen digitaal. Logisch, want nieuwe technieken zorgen ervoor dat sommige handelingen geen (of minder) menselijke acties vereisen. Tot op bepaalde hoogte geldt dat ook voor het contact met leads en klanten. Maar bedrijven die dit willen digitaliseren, maken vaak een grote denkfout. Leads die met je in contact willen komen, hebben namelijk vaak hele specifieke vragen én een hoge aankoopintentie. Dit persoonlijke contact afvangen met formulieren, chatbots en faq’s lijkt weliswaar efficiënt. Maar toch laat je commercieel gezien dan veel steken liggen.

Telefoonnummer vaak verstopt op de website

Het volgende is vast herkenbaar. Je bezoekt een website en omdat je een vraag hebt wil je graag persoonlijk contact. Daarom ga je op zoek naar het telefoonnummer, maar dat lijkt een ondoenlijke opgave. Je raakt verstrikt in faq’s, chatbots en contactformulieren. Gefrustreerd staak je je zoektocht en gaat naar de website van een concurrent, in de hoop dat je die wel eenvoudig kunt bellen. Of je vindt het telefoonnummer uiteindelijk wel. In dat geval moet het bedrijf erg haar best doen om jouw totale klantervaring te verbeteren.

Bellers zijn je warmste leads

Zet je als bedrijf je telefoonnummer juist prominent op de website, en moedig je bezoekers aan om contact op te nemen? Dan ben je duidelijk in het voordeel ten opzichte van concurrenten die dit niet doen. De reden is dat telefonische leads over het algemeen warmer zijn dan leads die bijvoorbeeld een formulier op je website invullen. Zij zijn gemiddeld al een stuk verder in de klantreis, en hebben een hogere kans om te converteren.

3 factoren die telefoontjes opleveren

Op basis van onze data ontdekten wij 3 factoren die veel invloed hebben op de beslissing om te bellen:

Complexe producten of diensten

Hoe complexer het product of de dienst die je aanbiedt, hoe meer behoefte er is aan persoonlijk contact. Denk hierbij vooral vanuit de gemiddelde consument, en niet vanuit jezelf. Wat jij nog vrij eenvoudig vindt, vindt een consument al snel ingewikkeld.

Producten of diensten met een hoge (afname)waarde

Staan mensen op het punt om een grote aankoop te doen? Ondanks dat dit op de website kan, pakt een groot deel toch liever de telefoon. Dit geeft vaak een groter gevoel van vertrouwen.

Langdurige afname / (wenselijk herhaalaankopen)

Hebben mensen haast? Dan kiezen ze er vaker voor om de telefoon te pakken. In één gesprek hebben ze dan een bestelling geplaatst en hebben ze direct de bevestiging dat alles goed geregeld is.

Eenvoudig meer telefonische leads

Nu je weet dat telefonische leads zo waardevol zijn, wil je vast méér telefonische leads genereren. Dan hebben wij goed nieuws, want Qooqie kan je daarbij helpen! Dit doen wij op basis van waardevolle data, waardoor je geen hoger marketingbudget nodig hebt.

Ben je benieuwd naar onze aanpak? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een online kennismaking met één van onze consultants

author avatar
Nick Velthuizen