Verbeter je bedrijfsprestaties met call recording
Verbeter je bedrijfsprestaties met call recording

Veel organisaties willen de gesprekken die zij met klanten of leads voeren opnemen. Logisch, want met deze opnames kun je je medewerkers gerichter coachen. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom je vandaag nog zou moeten beginnen met call recording. Niet alleen als je je klantenservice wil verbeteren, maar ook als je het maximale wil halen uit je salesmedewerkers en marketinginspanningen. In dit artikel ontdek je wat je er allemaal mee kunt, hoe het werkt, en waarom Qooqie de place to be is als het om call recording gaat.

Call recording voor veel afdelingen onmisbaar

Het opnemen van gesprekken is voor een groot deel van je organisatie interessant. De afdelingen klantenservice, sales en marketing kunnen er hun voordeel mee doen.

Betere coaching van je klantenservice

Naast je website, is je klantenservice het visitekaartje van je organisatie. Het is daarom essentieel om de kwaliteit van je agents te blijven monitoren en verbeteren. Natuurlijk kun je kijken naar het aantal aangenomen gesprekken, de gemiddelde gespreksduur en de gerealiseerde verkopen. Maar wil je je medewerkers écht gericht kunnen trainen? Dan is het terugluisteren van gesprekken erg waardevol. Doe per medewerker periodiek een aantal steekproeven, en kom achter valkuilen, gemiste kansen en kwaliteiten. Op basis hiervan weet je beter waar je medewerkers aan moeten werken, en ga je makkelijker een inhoudelijk gesprek aan.

Leer van je topverkopers

Iedere salesmedewerker heeft een eigen stijl van verkopen. Daardoor is de een ook succesvoller dan de ander. Maar wat maakt iemand een betere verkoper? Luister eens gesprekken terug van je beste verkopers en probeer de succesfactoren te ontdekken. Deel deze met de rest van het team en leer op die manier van elkaar.

Ontdek welke content op je website ontbreekt

Een deel van je klanten belt omdat ze op je website het antwoord op hun servicevragen niet konden vinden. Luister je enkele van deze gesprekken terug? Dan hoor je welke onderwerpen leven onder je doelgroep. Met deze inzichten bepaal je eenvoudig welke nieuwe content er op je website moet komen. Zo voorkom je ‘onnodige’ telefoontjes, en hou je tijd over voor oproepen die omzet genereren.

Zo werkt call recording

De module ‘Call recording’ is ingebepregen in alle call tracking pakketten van Qooqie. Het enige dat je moet doen, is de module even inschakelen in de Qooqie call tracking applicatie:

  1. Ga naar Call recording.
  2. Schakel call recording in met het schuifje halverwege deze pagina.
  3. Klik op ‘Opslaan’.
  4. Vanaf nu worden alle oproepen die je ontvangt op een call tracking nummer opgenomen. Je luistert de opnames eenvoudig terug in het oproepenoverzicht.

Call recording en de AVG

De oplettende lezer vroeg het zich waarschijnlijk al af: hoe zit het met de AVG? Geen zorgen, want als je kiest voor call recording van Qooqie, voldoe je automatisch aan alle geldende privacywetgeving. Voorafgaand aan ieder gesprek spelen wij de volgende – wettelijk verplichte – melding af: “Wij willen u erop wijzen dat dit gesprek wordt opgenomen voor kwaliteitscontrole en trainingsdoeleinden.” Gebruik je al een soortgelijke melding? Neem dan even contact op met je vaste contactpersoon bij Qooqie.

Kies voor call recording van Qooqie

In dit artikel las je hoe call recording de sleutel kan zijn tot veel verbeteringen binnen je organisatie. Bij Qooqie is call recording onderdeel van call tracking. Call tracking is een innovatieve technologie waarmee je telefonische contactmomenten en conversies meet. Dit vormt een onmisbare aanvulling op de online conversies, die je ongetwijfeld al meet.

Kortom; kies voor Qooqie en:

  • Neem voortaan beslissingen op basis van volledige data;
  • bereken een completere ROI;
  • Verbeter je sales-, klantenservice- en marketingafdeling.
author avatar
Nick Velthuizen