Beoordeel telefonische leads voor completere data
Beoordeel telefonische leads voor completere data

Met call tracking meet je hoe bellers jouw bedrijf hebben gevonden. Deze data wordt door marketeers gebruikt om het succes van marketinginspanningen te bepalen en campagnes te optimaliseren.

Tijdens het optimaliseren van campagnes blijft de vraag wat deze oproepen hebben opgeleverd of voor welke afdeling er is gebeld. Want als je dit weet, kun je de telefonische contactmomenten aanvullen met nóg meer waardevolle data.

Met Qooqie kun je telefonische leads classificeren, zodat je weet via welke kanalen de meest waardevolle leads worden gerealiseerd. Je krijgt meer zicht op waar in de funnel telefonische oproepen plaatsvinden en wat de waarde is van deze contactmomenten. In deze blog leggen we de functionaliteiten aan je uit.

Oproepen achteraf beoordelen

Achteraf beoordelen behoort tot één van de functionaliteiten van Qooqie’s call tracking. De module geeft gebruikers de mogelijkheid om met de toetsen op hun telefoon eenvoudig  inkomende gesprekken te beoordelen. Zo kun je als telefonist met een druk op je toestel aangeven wanneer er een lead is gegenereerd en hoe waardevol de lead was. Je kunt zelfs aangeven of er een verkoop heeft plaatsgevonden en hoeveel deze heeft opgeleverd.

De configuratiemogelijkheden van deze module zijn eindeloos. Wij bieden een standaard pre-set van beoordelingen aan. Echter is het mogelijk om dit menu zelfstandig naar eigen wens in te richten. Zo kun je altijd zelf bepalen welke informatie jij wilt vastleggen.

Vooraf beoordelen

Bij vooraf beoordelen ligt de verantwoording voor het beoordelen van gesprekken, in tegenstelling tot achteraf beoordelen, bij de bellers zelf. Wanneer een persoon naar je bedrijf belt, hoort diegene voorafgaand een menu met keuzes. Op deze manier kan de beller zelf aangeven voor welke afdeling hij of zij belt of welke intentie hij of zij heeft.

Het welkom menu kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

‘’Welkom bij Qooqie. Toets 1 voor een offerteaanvraag, Toets 2 om een consultant te spreken en toets 3 voor administratie of overige vragen’’

De configuratie van deze functionaliteit wordt altijd samen met een Qooqie consultant opgesteld. De implementatie betreft altijd maatwerk, omdat iedere organisatie haar eigen wensen kent.

Oproepen beoordelingen in Google Analytics

Door oproepen te beoordelen, kom je achter het daadwerkelijke gedrag van je doelgroep. Deze classificaties wil je natuurlijk in Google Analytics verwerkt hebben. Op die manier optimaliseer je campagnes op basis van completere data.

Soms kunnen 3 oproepen uit Google Ads meer opleveren dan 10 oproepen uit een nieuwsbrief. Met het beoordelen van oproepen kom je erachter welk marketingkanaal het meest rendabel is en optimaliseer je voortaan op kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Heb je vragen of wil je direct starten met het beoordelen van oproepen? Neem dan vandaag nog contact op! Er staat een enthousiast team voor jou klaar.

author avatar
Nick Velthuizen