Call Tracking data importeren met Webhooks of REST API
Call Tracking data importeren met Webhooks of REST API

Bij Qooqie zijn we best trots op ons call tracking dashboard. Hierin zie je eenvoudig alle interessante data in mooi gevisualiseerde grafieken en diagrammen. Maar we weten ook dat jij als marketeer al met veel andere systemen werkt. Het is dus fijn als je alle data eenvoudig bij elkaar hebt staan. Daarom bieden wij verschillende integraties aan, waaronder met veel Google-systemen. Een andere manier om je call tracking data te importeren, is door middel van een REST API of Webhooks. Over die laatste twee opties praten wij je graag bij.

De verschillen tussen Webhooks en REST API

Allereerst geven we een korte uitleg van wat Webhooks en REST API precies zijn, en waarin beide verschillen. Webhooks is een techniek waardoor berichten verstuurd worden naar een extern systeem (jouw systeem) zodra er iets wijzigt. Hierdoor beschik je altijd realtime over de meest recente data.

Wil je de data niet via Webhooks importeren, maar via een REST API? Dan werkt dat iets anders. Het principe van een API is dat je door een bepaalde tool twee verschillende applicaties met elkaar laat communiceren. De client (jouw systeem) doet via een API een verzoek aan een server, en krijgt via diezelfde API het antwoord.

Twee grote verschillen zijn dat het dataverkeer bij een REST API werkt door middel van vaste intervallen. Er is dus meestal sprake van enige vertraging in de data. Bij Webhooks is dit niet het geval. Daarnaast is het zo dat, door die vaste intervallen, er veel onnodig dataverkeer plaatsvindt bij een REST API. Via de Webhooks koppeling van Qooqie wordt er alleen data verzonden als er data is toegevoegd. Dit gebeurt als er een oproep is gestart, en als een oproep is afgerond en verwerkt.

Interesse? Neem contact op

Ben je op zoek naar de meest geschikte manier om call tracking data in jouw systeem te importeren? Mogelijk is Webhooks of REST API de beste oplossing, maar bij Qooqie hebben we nog veel meer integraties die wellicht interessant zijn. Jouw vaste contactpersoon bij Qooqie helpt je hier graag bij.Neem contact op

author avatar
Nick Velthuizen