Is Call Tracking ook geschikt voor bedrijven die inzetten op call reductie?
Is Call Tracking ook geschikt voor bedrijven die inzetten op call reductie?

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven call tracking inzetten. De belangrijkste doelen zijn meestal om te ontdekken welke klantreis voorafging aan telefonische conversies, en om campagnes hier verder op te optimaliseren. Een vraag die wij ook wel eens krijgen, is of call tracking juist kan bijdragen aan het tegenovergestelde: minder inkomende oproepen, oftewel call reductie. Het korte antwoord is: dat kan zeker! Dit is onder andere interessant voor e-commerce bedrijven, die vanwege (kosten)efficiëntie het liefst alles online afhandelen, zonder de tussenkomst van menselijk contact.

Call Tracking analyseert waarom mensen je bedrijf bellen

Door call tracking in te zetten ontdek je welke campagnes en landingspagina’s oproepen opleveren. Die data kun je gebruiken om méér telefoontjes te genereren, maar ook om het aantal telefoontjes terug te dringen. Weet je welke content op je website vragen oproept? Of welke campagne voor veel telefonische conversies zorgt, maar voor weinig online conversies? Dat weet je al beter aan welke knoppen je moet draaien om minder oproepen te ontvangen.

Zo werkt het

De kern van call tracking is dat alle gelijktijdige bezoekers van je website een ander telefoonnummer te zien krijgen. Al die telefoonnummers zijn doorgeschakeld naar het originele nummer van je organisatie. In de praktijk merk je hier dus niets van. Onze technologie maakt de klantreis zichtbaar die aan ieder telefoontje voorafging. Dit levert je waardevolle inzichten op, die je kunt gebruiken om minder oproepen te realiseren. Een paar voorbeelden:

Voorbeeld 1 – Pagina’s die vragen opleveren

Je ziet in ons dashboard dat één specifieke pagina op je website voor veel oproepen verantwoordelijk is. Probeer deze eens door de ogen van een bezoeker te bekijken. Welke vragen levert de tekst op? Wat zou de intentie van een bezoeker op deze pagina zijn? En sluit de inhoud van de pagina hier ook op aan? Misschien zie je nu al meerdere verbeteringen die je op de pagina kunt doorvoeren. Wil je het helemaal goed aanpakken? Luister dan een aantal gesprekken terug. Zo hoor je uit de eerste hand waarom mensen de telefoon pakten, en niet online converteerden. Of  je ontdekt juist dat bepaalde informatie op je website niet vindbaar is. Gesprekken terugluisteren doe je eenvoudig met onze module ‘call recording’.

Voorbeeld 2 – Campagnes die oproepen genereren

Ook kan het zijn dat er geen specifieke pagina’s zijn die voor oproepen zorgen, maar dat dit het effect is van een bepaalde marketingcampagne. Zonder call tracking had je dit nooit geweten. In ons dashboard zie je precies welke campagnes voor veel oproepen zorgen. Kijk hier kritisch naar en probeer te bedenken welk element ervoor zorgt dat mensen gaan bellen.

Voorbeeld 3 – Weet welke mailings voor oproepen zorgen

Tot slot is het goed om te weten of mailings en nieuwsbrieven voor veel telefoontjes zorgen. Om twee redenen:

  • Op basis van deze data kun je de inhoud van de e-mails aanpassen, zodat ze voor minder telefoontjes zorgen.
  • De manager van het callcenter, of de WFM-manager, wil vaak van tevoren op de hoogte zijn van mailings die verstuurd gaan worden. Hier kan dan de bezetting op worden aangepast.

Wil je call tracking (ook) voor dit doel inzetten? Dan kan dat met offsite call tracking van Qooqie.

Onze specialisten helpen je graag

Wil je meer weten over call tracking, en hoe onze techniek de inkomende telefonie voor jouw organisatie of klant kan verminderen? Plan dan vrijblijvend een online gesprek in met één van onze specialisten.Maak nu een afspraak

author avatar
Nick Velthuizen