Is Call Tracking interessant voor mijn bedrijf?
Is Call Tracking interessant voor mijn bedrijf?

Bij Qooqie krijgen we vaak de vraag of call tracking interessant is voor mijn bedrijf. Niet van onze partners en klanten, want zij ervaren dagelijks de voordelen van onze innovatieve software. Vooral organisaties die nog niet eerder van Call Tracking gehoord hebben, vragen zich af of het interessant is. Geldt dat ook voor jou? Beantwoord dan twee vragen:

 • Heeft je organisatie een website met telefoonnummer?
 • Dragen telefoongesprekken bij aan je omzet?

Is het antwoord twee keer ‘ja’? Dan is de korte conclusie dat call tracking voor jouw bedrijf van toegevoegde waarde is. Wil je weten waarom dat zo is? Lees dan verder.

De voordelen van Call Tracking

Met call tracking vervang je automatisch het telefoonnummer op je website (of daarbuiten) door een speciaal tracking nummer. Dit nummer staat doorgeschakeld naar het originele telefoonnummer, waardoor je er in de praktijk niks van merkt. De innovatieve techniek van Qooqie biedt je organisatie veel voordelen, zoals:

 • Inzicht in de zoekwoorden en campagnes die telefonische contactmomenten en conversies leiden.
 • Inzicht in de volledige klantreis van bellers.
 • Volledigere data, waardoor je beter geïnformeerd bent en je betere beslissingen neemt.
 • Inzichten waarmee je je content strategie data gedreven optimaliseert.

Profiteer van de extra modules in de Qooqie-app

Kies je voor call tracking van Qooqie? Dan krijg je ook toegang tot een aantal handige modules. Hiermee haal je het maximale uit je telefonische oproepen.

Oproepbeoordeling

Met Oproepbeoordeling voeg je nog meer interessante data aan oproepen toe. Dit stelt je in staat om diepgaande analyses te maken en nog meer inzichten te verzamelen. Door oproepen te beoordelen, leg je bijvoorbeeld vast of het een bestaande klant of een lead is, en of het gesprek een sale opleverde, en zo ja, wat de waarde hiervan was.

oproepnotificaties

Schakel je de module Oproepnotificaties in? Dan kun je instellen van welk soort oproepen je automatisch een notificatie via e-mail ontvangt. Zo kun je bijvoorbeeld een notificatie ontvangen van een gemiste oproep, inclusief belangrijke lead-informatie. Op deze manier kun je warme leads snel terugbellen. Ook kun je instellen dat je van bepaalde soorten oproepen een notificatie wil krijgen, inclusief gespreksopname.

Call recording

Door Call recording in te zetten, neem je iedere oproep naar een call tracking nummer op voor kwaliteitscontrole en trainingsdoeleinden. Luister deze gesprekken terug en train je medewerkers nog gerichter op basis van kwalitatieve data.

Call Tracking onmisbaar voor meerdere afdelingen

Het unieke van call tracking is dat je het op veel manieren kunt gebruiken. Het is dus een techniek die voor meerdere vakgebieden binnen je organisatie interessant is. Hieronder vertellen we je meer over de drie afdelingen die call tracking het meest gebruiken.

Call Tracking voor Marketing

Zowel marketingbureaus als in-house marketingafdelingen werken graag met call tracking van Qooqie. De belangrijkste redenen zijn:

 • Een completer inzicht in het gedrag van doelgroepen.
 • Een maximale ROI door keyword tracking.
 • De integraties van Qooqie met andere tools.

> lees meer over call tracking voor Marketing.

Call Tracking voor Sales

Call tracking ondersteunt salesteams bij het behalen van hun doelstellingen. Qooqie draagt hieraan bij door:

 • betere leadopvolging door uitgebreid inzicht in de bereikbaarheid;
 • inzichten te verkrijgen en optimalisaties door te voeren op basis van de gemiddelde gespreksduur;
 • in te zoomen op de vraag achter de vraag, en zo beter inzicht te krijgen in het daadwerkelijke gedrag van de doelgroep.

> lees meer over call tracking voor Sales

Call Tracking voor Klantenservice

Een goede klantenservice is letterlijk goud waard. Uitmuntende service draagt namelijk bij aan het aandeel loyale klanten, en dus ook aan cross- en upsell en een hogere Customer Lifetime Value. Call tracking stelt je in staat om verschillende verbeteringen binnen je klantenservice door te voeren:

 • Gerichtere coaching van medewerkers door de module Call recording.
 • Bellers krijgen sneller de juiste persoon aan de lijn door het instellen van meerdere bestemmingen.
 • Het aantal servicevragen, en dus kosten, verlagen door het optimaliseren van de content op je website.

> lees meer over call tracking voor Klantenservice

author avatar
Nick Velthuizen