Partner aan het woord: Charley van Vsee Search Marketing
Partner aan het woord: Charley van Vsee Search Marketing

Marketingbureaus zijn er in alle soorten en maten. Ieder hebben ze een eigen aanpak. Vsee Search Marketing, afgekort Vsee (wat je uitspreekt als ‘Visie’), uit Deventer is een online marketing bureau waar het enthousiasme vanaf spat. Dat verbaast je niks, als je hun kleurrijke website ziet. Wij interviewden Charley Vermij, Online Marketing Manager bij Vsee over hoe zij de prestaties van haar klanten tot grote hoogte brengt. En natuurlijk over de rol die call tracking hierin speelt.

Even voorstellen

“Mijn naam is Charley, en ik werk nu ongeveer 3,5 jaar bij Vsee. Hier vervul ik de rol van Online Marketing Manager. In de praktijk betekent het dat ik contactpersoon ben voor een deel van onze klanten. Mijn belangrijkste taak is om met klanten te sparren over hun strategie, bedrijfsdoelstellingen, en de manier waarop wij dit kunnen doorvertalen naar een online marketing strategie. Het is natuurlijk het leukste als de plannen die we samen hebben bedacht, ook echt werken in de praktijk. Lukt het niet gelijk in één keer? Dan sturen we bij en zorgen we ervoor dat het alsnog een succes wordt! Organisaties die klant bij ons zijn, zijn vaak voor de langere termijn bij ons. Daar zijn we erg trots op! Wij zoeken graag de persoonlijke kant op en delen onze kennis. Dat is echt waar Vsee zich in onderscheidt. Wij zijn geen bureau van: ‘u vraagt, wij draaien’. Wij nemen klanten aan de hand mee en leggen in begrijpelijke taal uit waarom we doen wat we doen.”

“Met Call Tracking voorkom je dat je belangrijke data mist”

Call Tracking is één van de tools die jullie inzetten. Hoe beslissen jullie of dit interessant is voor een klant? Charley: “Wij zetten call tracking bij een bepaalde selectie klanten in, als wij op die manier campagnes succesvoller kunnen uitvoeren. In de verhuisbranche bijvoorbeeld grijpen (potentiële) klanten snel naar de telefoon. Als je gaat verhuizen wil je informatie, en dat doet men vaak telefonisch. Bij die klanten zetten we het specifiek in om de informatie eruit te halen en campagnes mede daarop te kunnen beoordelen. Bij de rapportagemomenten kijk ik altijd in het Qooqie dashboard om te zien hoe het de afgelopen periode is gegaan. Voor mijzelf en de specialisten is het waardevol om de koppeling te maken met concrete Google Ads campagnes. Zo zie je welke zoekwoorden daadwerkelijk een conversie hebben opgeleverd. Als ik alleen van mijn offerteaanvragen uitga en telefonische conversies niet meet, dan mis ik een hoop data.”

De telefoon levert altijd meer conversies op dan bedrijven denken

Call tracking heeft dus veel impact op de verhuisbranche. Stel dat je voor klanten uit deze branche de contactmomenten niet zou meten. Wat zouden dan de gevolgen zijn? Charley: “Voor klanten is het niet altijd duidelijk wat het effect is van een campagne. Als wij hen kunnen laten zien wat call tracking daadwerkelijk oplevert, hoeveel sessies er zijn geweest, hoeveel oproepen en vooral het percentage van de bezoekers dat belt, dan geef je ze heel veel meer inzicht. Het percentage bellers is in de verhuisbranche best wel hoog. Als je in Ads puur naar de offerteaanvragen kijkt, en je berekent op basis daarvan je conversieratio, dan heb je een onvolledig beeld. Wij kijken niet op van een conversieratio van ruim 10% als je kijkt naar de Google Ads campagnes in deze branche. Zonder call tracking was dit niet inzichtelijk geweest.”

De begeleiding en betrokkenheid van Qooqie maken het verschil

Dankjewel voor dit interview Charley! Maar ik heb nog één vraag. Waarom heeft Vsee juist voor Qooqie gekozen als call tracking partner? Charley: “Wij zijn al eerder partner van Qooqie geweest. Op een gegeven moment maakten wij de overstap naar een andere aanbieder, maar we kwamen uiteindelijk weer bij jullie terug. De belangrijkste reden is dat de mate van informatie delen en jullie betrokkenheid het verschil maken. Als je met call tracking begint, heb je wat begeleiding nodig om alle mogelijkheden te ontdekken en alle data juist te kunnen interpreteren. De begeleiding die wij van jullie team ontvangen is gewoon sterk. Om die reden zijn wij naar Qooqie teruggekomen, en dat zal ook niet meer zo snel veranderen. Wij worden vaak geleefd door de waan van de dag. Het is dan altijd fijn om iemand te hebben die je even met de neus op de feiten drukt en duidelijk maakt dat jullie er zijn en iets voor ons kunnen betekenen.”

Wil je ontdekken wat Qooqie voor jouw organisatie kan betekenen?

Plan nu online kennismaking

author avatar
Nick Velthuizen