4 redenen waarom ieder marketingbureau Call Tracking moet inzetten
4 redenen waarom ieder marketingbureau Call Tracking moet inzetten

Nog lang niet alle marketingbureaus maken gebruik van call tracking. Dat is zonde, want zo mis je veel waardevolle inzichten. Inzichten waarmee je nóg beter werk kunt leveren aan je klanten, en hen nóg loyaler kunt maken aan jouw organisatie. Hieronder lees je 4 redenen waarom je eigenlijk niet zonder call tracking kunt.

1. Campagnes sturen o.b.v. volledige conversiedata

Ken je de uitspraak ‘De helft van mijn marketingbudget is weggegooid geld. Ik weet alleen niet welke helft’? Dit beeld herkennen wij bij veel organisaties die met call tracking willen beginnen. Zij investeren in mooie campagnes en zien dat dit verkeer naar de website trekt en dat een deel hiervan ook converteert. Maar ergens hebben zij het gevoel dat het beter kan, maar ze weten niet hoe. Als we ze dan meenemen in de wereld van telefonische conversies, valt het kwartje. Veel marketeers kijken alleen naar de online prestaties van hun campagnes. Maar dan mis je dus mogelijk een groot deel van de puzzel. Ondanks het online tijdperk waarin we leven, speelt in veel branches de telefoon een grote rol. Sterker nog: telefonische leads zijn vaak warmer dan online leads. Call tracking stelt je in staat om ook de telefonische respons op je marketing te meten. Campagnes succesvol optimaliseren gaat dan een stuk makkelijker.

2. Maak je rapportages compleet, zodat je je waarde beter kunt aantonen

Een logisch gevolg van punt 1, is dat je met volledige conversiedata ook de rapportages voor je klanten completer kunt maken. Met andere woorden: je kunt meer leads en conversies aantonen, en die ook rechtstreeks koppelen aan jouw werkzaamheden. En hoe meer leads en conversies jij aanlevert, hoe blijer je klanten met je zijn.

3. Maak van nieuwe klanten loyale klanten

Heb je met de voorgaande twee punten voor blije klanten gezorgd? Dan is de kans groter dat deze klanten ook loyaal blijven aan jouw agency. Een voorwaarde is wel dat je klanten ook echt inzien welke resultaten jij voor hen boekt. Wees dus niet te bescheiden en laat alles zien in je rapportages. Wil je meer weten over hoe je nóg beter de ROI aan je klanten kunt aantonen? Lees dan dit artikel dat we over dit onderwerp schreven.

4. De 7 partnervoordelen van Qooqie

Bij Qooqie geloven we in langdurige partnerschappen met marketingbureaus. Onze partnermanagers investeren daarom veel tijd om van onze samenwerking een groot succes te maken. Niet alleen vóórdat je onze partnerschapsovereenkomst tekent, maar ook tijdens de implementatie en daarna. Daarnaast bieden wij je 7 belangrijke voordelen. Hier vertellen we je alles over in onze whitepaper ‘De voordelen van een partnerschap met Qooqie’.Download de whitepaper

Laat je overtuigen

We hopen natuurlijk dat we je met de redenen in dit artikel hebben overtuigd. Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere marketingbureaus? Lees dan eens dit interview met Johan Kortekaas van Eye-C, of het interview met Charley Vermij van Vsee. Natuurlijk is ieder bureau weer anders. Daarom gaan onze specialisten graag vrijblijvend met jou in gesprek. Tijdens een online kennismaking leren we je graag beter kennen en laten wij je graag zien op welke manieren wij van toegevoegde waarde kunnen zijn.Plan nu online kennismaking

author avatar
Nick Velthuizen