Qooqie en WiQhit optimaliseren de cross-channel klantreis
Qooqie en WiQhit optimaliseren de cross-channel klantreis

Door de koppeling tussen Qooqie en WiQhit scoren bedrijven meer online leads, én kunnen ze beter sturen op het resultaat.

Voor veel websites geldt dat de feitelijke conversie niet online plaatsvindt. Bijvoorbeeld als het gaat om complexe producten met een hoge aanschafprijs, waar een accountmanager maatwerk advies over moet geven. Of om vacatures waarvoor de kandidaat nog wat extra informatie opvraagt bij een intercedent.  

Hoe weet je dan of je online inspanningen het gewenste rendement hebben? En ben je in staat om het aantal online leads dat offline converteert te verhogen? Lange tijd was dat gissen, maar door de bundeling van krachten weten WiQhit en Qooqie daar een antwoord op te geven.

Digitale of échte verkoper

“WiQhit profileert zich als de digitale verkoper op je website. Door in te spelen op het gedrag van de online bezoeker, weet de software automatisch de juiste boodschap aan iemand op het juiste moment in de klantreis te tonen”, vertelt Jaap van Baar – mede-eigenaar van WiQhit.

“Steeds meer van onze klanten zijn actief in de B2B. Ze hebben niet per sé een website met heel veel verkeer, maar wel een heel specifieke doelgroep met een sterke interesse en een potentieel hoge klantwaarde. De website dient vaak als inspiratiebron, waarna bezoekers bijvoorbeeld telefonisch contact opnemen, omdat ze toch een échte verkoper willen spreken en dat is dan buiten ons blikveld, dus waren we ze kwijt. Tot de integratie met Qooqie”

Bundelen van krachten

De kracht zit ‘m in het persoonlijke aspect. Zowel online als offline. WiQhit beoordeelt automatisch in welke fase van het besluitvormingsproces de bezoeker zit. Komt iemand voor het eerst op de site, dan is de kans groot dat diegene eerst rustig wil rondkijken. Vaak zie je dat mensen zich een beeld vormen op basis van ervaringen van anderen. WiQhit gebruikt dan personalisaties die gericht zijn op sociale bewijskracht.

Vervolgens is de bezoeker concreet geïnteresseerd in een bepaalde dienst of een product. Het benoemen van zekerheden en voordelen wakkert die interesse dan verder aan en motiveert om de volgende stap in het proces te zetten. Dat kan het plaatsen van een online order zijn, maar soms leent het product of de dienst zich daar niet voor.

De telefoon is dan bij uitstek een sterk converterend verkoopkanaal. De koppeling van WiQhit en Qooqie maakt het mogelijk om specifieke telefoonnummers te tonen aan online bezoekers die een gepersonaliseerde boodschap van WiQhit hebben gekregen. Door call tracking kun je vervolgens exact volgen hoe het koopproces buiten de website is verlopen. En dus of het online bezoek heeft geleid tot een succesvolle klantrelatie.

Van ruwe data naar bruikbare statistieken

Door middel van call tracking legt Qooqie de klantreis bloot van leads die telefonisch converteren. Niet voor niets zijn veel grote marketingbureaus partner van Qooqie. Hun tool stelt ze in staat om veel effectievere marketing voor hun klanten te bedrijven. Kortom: meer waardevolle leads voor hetzelfde budget. Qooqie onderscheidt zich door niet alleen een tool te leveren, maar partners en klanten ook maximaal te ondersteunen in de toepassing van de data. Youri: “Begin je voor het eerst met call tracking? Dan kan de hoeveelheid ruwe data die je genereert overweldigend zijn. Wij helpen je om deze data op de juiste manier te interpreteren. Op basis van bruikbare statistieken is het veel makkelijker om de juiste conclusies te trekken.

De match tussen WiQhit en Qooqie

De oplettende lezer heeft waarschijnlijk al opgemerkt dat WiQhit en Qooqie in elkaars verlengde liggen: waar de één stopt, gaat de ander verder. Als gebruiker van WiQhit biedt deze samenwerking unieke voordelen:

  • In de eerste plaats verbreed je het blikveld over meerdere kanalen, en kun je dezelfde persoon dezelfde ervaring bieden, wat de kans op succes vergroot.
  • Ook voor B2B- en leadgeneration websites biedt deze oplossing de mogelijkheid om exact te zien wat online investeringen via offline kanalen aan extra omzet oplevert.
  • Omdat je precies kunt meten wat de herkomst van succesvolle leads is geweest, kun je factbased het online marketingbudget vergroten met bewezen meer resultaat.
  • Betere personalisatie door de telefoon als acquisitiekanaal toe te voegen.
author avatar
Nick Velthuizen