Meet het profiel en motief van bellers met een keuzemenu vooraf
Meet het profiel en motief van bellers met een keuzemenu vooraf

Bij Qooqie kun je voor verschillende manieren van oproepbeoordeling kiezen. Oproepbeoordeling biedt jouw organisatie waardevolle informatie over de klanten en leads die je bellen. Kies je voor oproepbeoordeling door middel van een keuzemenu vooraf? Dan krijg je inzicht in waarom websitebezoekers je bellen.

Het profiel en motief van bellers weten is waardevolle informatie

Zet je alleen de basis van call tracking in? Dan weet je welke campagnes en pagina’s inkomende oproepen genereren. Op basis daarvan kun je al veel conclusies trekken en verbeterpunten vaststellen. Met een keuzemenu vooraf voeg je hier nog een laag data aan toe. Door dit keuzemenu slim in te richten, kom je nóg meer te weten over welke bezoekers met welke intentie contact met je opnemen.

Voorbeeld

Welke inzichten je kunt verzamelen door call tracking te combineren met een keuzemenu vooraf, kunnen we het best uitleggen met een voorbeeld:

Je hebt op dit moment drie campagnes lopen. Onderling verschillen ze alleen in tekst en ze leiden allemaal naar dezelfde landingspagina. Zonder de module ‘oproepbeoordeling’ zie je al dat één van de campagnes voor aanzienlijk meer telefoontjes zorgt.

Om je doelgroep beter in kaart te krijgen, wil je meer weten over de groep mensen die vanuit die ene campagne besluit te bellen. Daarom voeg je een keuzemenu vooraf toe aan je call tracking account. Hierin geef je bellers drie keuzes:

  • Voor de afdeling Verkoop, toets 1
  • Voor de afdeling Service, toets 2
  • Voor de afdeling Administratie, toets 3

Na een aantal weken heb je voldoende data verzameld om conclusies te kunnen trekken. Wat blijkt? Van de bezoekers die vanuit de bewuste campagne naar je bedrijf belden, koos 84% voor de afdeling Verkoop, 12% voor Service en 4% voor Administratie.

Deze uitkomst bevestigt het beeld dat je waarschijnlijk al had: veruit het grootste deel van deze groep bellers heeft de intentie om een aankoop te doen. Een logische vervolgactie is om de andere twee campagnes te stoppen.

Zo regel je het

Oproepbeoordeling is een module binnen het call tracking pakket van Qooqie. Kies je voor een keuzemenu vooraf? Dan kun je de inhoud van het menu zelf instellen in onze call tracking applicatie. Standaard geven we je hier al een suggestie voor een keuzemenu, maar die kun je zelf eenvoudig aanpassen. In ons supportcenter lees je precies hoe je dit doet.

Wil je graag persoonlijk advies over hoe een keuzemenu vooraf voor jouw organisatie van meerwaarde kan zijn? Onze specialisten staan voor je klaar!Plan een Qooqie kwartiertje

author avatar
Nick Velthuizen