Dit kanaal levert je meer leads en omzet, en kost je bijna niets
Dit kanaal levert je meer leads en omzet, en kost je bijna niets

Campagnes blijven optimaliseren om de conversie van websites te verhogen. Marketeers hebben hier vaak een dagtaak aan. Maar is het laaghangende fruit eenmaal geplukt? Zie dan nog maar eens voor significante resultaten te zorgen. Ténzij je meer gaat focussen op één specifiek kanaal. Een tipje van de sluier: waarschijnlijk staat deze op je bureau, of heb je er een in je broekzak.

Zit de telefoon als conversie kanaal bij jou ook in de dode hoek?

Het kanaal dat wij hier bedoelen is de telefoon! In dit digitale tijdperk focussen veel marketeers zich alleen op online leads en conversies. Afhankelijk van je branche en doelgroep kan dat een goede strategie zijn. Maar op die manier belandt een deel van je leads en conversies in een dode hoek. Weet jij naar aanleiding van welke campagne mensen jou bellen? En bind jij ook buiten openingstijden websitebezoekers die je willen bellen aan je bedrijf? Als je op deze vragen minstens één keer ‘nee’ hebt geantwoord, is het slim om nog even verder te lezen.

Bellers zijn je warmste leads

Bellers vormen een hele interessante doelgroep. Gemiddeld zijn zij al verder in de klantreis dan mensen die alleen op de website kijken en evt. een online formulier invullen. Hierdoor is de kans ook vele malen groter dat een beller converteert.

Als marketeer wil je natuurlijk veel meer van deze leads. Maar volgt jouw organisatie ze ook allemaal op? Vaak niet, want leads hebben ook buiten jouw openingstijden de behoefte om te bellen. Daarnaast zijn ook bínnen openingstijden niet alle bedrijven even goed bereikbaar. Om toch zoveel mogelijk leads binnenboord te houden, gebruiken organisaties verschillende tools. Denk hierbij aan contactformulieren, call me back formulieren en chatbots. Maar zijn die ook effectief? Download nu onze brochure en ontdek hoe jij zoveel mogelijk warme leads vasthoudt.

Ontdek hoe andere bedrijven meer omzet genereerden

Ben je benieuwd hoe andere bedrijven meer omzet behaalden, door slimmer om te gaan met telefoongesprekken? Onze specialisten laten het je graag zien! Nog niet overtuigd? Lees dan eerst hoe één van onze partners met onze oplossingen om gaat.

author avatar
Nick Velthuizen