Hoe is call tracking ontstaan?
Hoe is call tracking ontstaan?

Met call tracking meet je hoe bellers jouw bedrijf hebben gevonden. Deze data wordt door marketing en sales teams gebruikt om het succes van campagnes te meten en toekomstige marketingstrategieën te optimaliseren.

Analoge tijdperk

De basis van call tracking vormde zich al in het analoge tijdperk. Het tijdperk waarin bedrijven actief gebruik gingen maken van de telefoon. Ondernemers verwelkomden nieuwe leads en vroegen zich vaak het volgende af: ‘’Hoe heeft deze lead ons gevonden?’’ Door antwoord te krijgen op deze vraag konden ondernemers binnenkomende leads correleren aan specifieke campagnes en/of inspanningen. Deze authentieke methode wordt nog door veel bedrijven toegepast om in kaart te brengen welke marketinginspanningen de meeste contactmomenten en conversies opleveren.

Tegenwoordig is Qooqie call tracking veel meer dan enkel het meten van een telefonisch contactmoment. De tool is doorontwikkeld om op de meest accurate manier te kunnen achterhalen hoe telefonische leads met jouw organisatie in contact zijn gekomen.

Waar staat call tracking nu?

Vandaag de dag (2020) maakt call tracking het mogelijk om zoek-, surf- en belgedrag van klanten tot op campagneniveau in kaart te brengen. Hierdoor krijgen marketeers inzicht in de daadwerkelijke prestaties van hun marketinginspanningen en weten te achterhalen waar hun leads vandaan komen. De call tracking data is tegenwoordig eenvoudig te integreren in Google Analytics, Google Ads, Google Data Studio en meer. Zo versterkt Qooqie de tools waar jij dagelijks het meest in werkt.

Voor wie is call tracking relevant?

Wanneer bedrijven investeren in marketing weten ze vaak niet welke marketingkanalen verantwoordelijk zijn voor welke oproepen, wie bellers zijn en wat hun lead waarde is. Call tracking helpt marketeers de volledige respons op hun campagnes in kaart te brengen. Hierdoor kan er een completere return-on-investment berekend worden en kunnen toekomstige marketingstrategieën worden geoptimaliseerd op basis van complete data.

In het kort is call tracking relevant voor bijna iedere branche. Behalve wanneer je als organisatie niet over een website beschikt en grotendeels aan mond-tot-mond reclame doet. Op dat moment heb je geen call tracking platform nodig om het zoek-, surf-, en belgedrag van jouw doelgroep te analyseren.

author avatar
Nick Velthuizen