Top redenen waarom jij call tracking in moet zetten
Top redenen waarom jij call tracking in moet zetten

Er zijn tegenwoordig veel tools die je helpen het online gedrag van bezoekers in kaart te brengen. Echter is het meten van online gedrag slechts een deel van de puzzel. Call tracking is de tool die je nodig hebt om volledig inzicht te krijgen in de prestaties van jouw online en offline marketing inspanningen. In deze blog lees je enkele factoren die bedrijven hebben aangespoord om call tracking binnen hun marketingstrategie te adapteren.

1. Koppel binnenkomende oproepen aan digitale marketing inspanningen

Zonder call tracking krijg je nooit inzicht in de volledige effectiviteit van je marketing campagnes. Zodra iemand op jouw advertentie klikt en besluit te bellen (in plaats van online te converteren) dan weet je als marketeer meestal niet waar deze potentiële klant vandaan is gekomen. Met call tracking kun je deze ‘’data kloof’’ als het ware overbruggen. Je maakt inkomende oproepen, gesprekken en conversies volledig meetbaar. Hierdoor koppel je jouw digitale marketing inspanningen voortaan aan deze waardevolle contactmomenten.

2. Dynamische nummer insertie

De kern van dynamische call tracking bestaat uit dynamische nummer insertie. Deze geavanceerde technologie wisselt een pool van unieke telefoonnummers waardoor de bron van een oproep tot op campagne- en zoekwoordniveau herleid kan worden. Zelfs als een bezoeker je website verlaat en later terugkeert, kunnen we de oorsprong van de oproep meten.

3. Verbeter de klantervaring met call recording

Call recording geeft je de mogelijkheid om gesprekken tussen potentiële klanten en collega’s terug te luisteren. Deze data wordt door bedrijven gebruikt om gerichte sales en service trainingen te geven en content op de website te optimaliseren.

4. Koppel offline interacties aan online marketing

Een klantreis is tegenwoordig veel complexer dan 10 jaar geleden. Een lead zal vandaag de dag namelijk meerdere advertenties voorbij zien komen, voordat de conversie daadwerkelijk plaatsvindt. Besluit een prospect bijvoorbeeld het nummer van jouw organisatie over te typen in zijn/haar mobiel om vervolgens te bellen? Dan kan deze waardevolle ‘’offline’’ interactie zonder call tracking niet meetbaar gemaakt worden. Met call tracking kan dat wel, omdat er gebruik wordt gemaakt van unieke tracking nummers. Het koppelen van offline interacties aan online marketing wordt ondersteund door beide vormen van call tracking.

5. Onderzoek welke zoekwoorden leiden tot oproepen

Weten welke campagnes leiden tot inkomende oproepen is goed. Maar inzichtelijk krijgen welke betaalde zoekwoorden de meest waardevolle contactmomenten tot stand brengen, is goud waard. Bedrijven gebruiken deze data om exact te pinpointen welke zoekwoorden hun doelgroep triggert om telefonische toenadering te zoeken. Met deze data kunnen toekomstige budgetten nauwkeuriger worden ingezet.

6. Integraties waar je blij van wordt

Qooqie integreert met tools en platformen die door veel organisaties worden gebruikt om marketinginspanningen, prestaties en doelen meetbaar te maken. Onze integraties maken het eenvoudig de oproep statistieken te verweven in systemen die jij dagelijks gebruikt. Denk hierbij aan Google Ads, Google Analytics, Google Data studio en meer. Hierdoor heb je oproep statistieken naast alle andere metrics, overzichtelijk op één plek staan.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Er staat een enthousiast team voor je klaar.

author avatar
Nick Velthuizen