Wat zegt de gespreksduur over de kwaliteit van een gesprek
Wat zegt de gespreksduur over de kwaliteit van een gesprek

Op basis van data kun je inzichten opdoen die anders verborgen zouden blijven. De tijdsduur van een telefoongesprek lijkt bijvoorbeeld een willekeurig gegeven, waarmee je als marketeer weinig kunt. Maar wat nu als je van al je binnenkomende gesprekken data verzamelt? Dan kun je bijvoorbeeld patronen ontdekken, die iets zeggen over de kwaliteit van je leads. Uiteindelijk kun je deze data zelfs gebruiken om de kwaliteit van telefonische leads te verbeteren.

Warme leads hebben vaak langere gesprekken

Bij Qooqie hebben we al enorm veel gespreksdata voorbij zien komen. Eén van de dingen die hierin opvalt, is dat hoe langer een telefoongesprek duurt, hoe groter de kans is dat het een kwalitatieve lead is. Dat is ook logisch. Iemand die erg geïnteresseerd is in een product of dienst van een bedrijf, heeft vaak verschillende vragen. De gespreksduur is dan al snel langer dan een minuut.

Korte gesprekken niet perse waardeloos

Maar hoe zit het dan met korte gesprekken? Zijn die dan per definitie waardeloos? Nee hoor, zeker niet! Het kan zijn dat die bellers nog niet zo ver in de klantreis zijn en dat ze nog in de oriëntatiefase zitten. Mogelijk komen ze later alsnog bij je terug voor een aankoop of bestelling. Vaak zien we wel dat je de hele korte gesprekken, van maximaal 15 seconden, kunt beschouwen als gemist. In die tijd kun je eigenlijk geen echt gesprek voeren.

Stuur op waardevolle telefoongesprekken

Heb je als bedrijf de ambitie om te groeien? Dan wil je natuurlijk met meer warme leads in contact komen. Bij Qooqie hebben we de twee ultieme tools die je hiervoor nodig hebt:

Call Tracking

Met Call Tracking achterhaal je de volledige klantreis van je warme telefonische leads. Je ontdekt zo welke campagnes de warmste leads en waardevolste telefoontjes oplevert.

Lead Automation

Met Lead Automation kan iedere warme lead op je website eenvoudig met je in contact komen. Nu direct, of op een specifiek moment in de toekomst. Dit voorkomt dat je ze verliest aan de concurrent.

Ontdek hoe je met Qooqie meer leads en meer omzet genereert

De mogelijkheden die je hierboven las, zijn pas het topje van de ijsberg. Wil je weten hoe jij met de tools van Qooqie het maximale uit je telefonische leads haalt? Plan dan nu een online demonstratie in met één van onze specialisten.

author avatar
Nick Velthuizen